Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η εγκληματική Ε.Ε. οδηγεί τους λαούς σε στυγερά μνημόνια, εν μέσω πανδημίας!

Η αδυναμία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να καταλήξει σε βασικά μέτρα στήριξης των οικονομιών και των κοινωνιών των κρατών μελών της ένωσης και ειδικά όσων πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, αποτελεί μνημείο για τον άδικο, ληστρικό και απάνθρωπο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Την ώρα που υπάρχουν χώρες που μαστίζονται από την πανδημία και βιώνουν δραματικές συνέπειες με χιλιάδες νεκρούς η ΕΕ και οι ηγεμονικές της χώρες ετοιμάζουν νέα δυσβάσταχτα μνημόνια για τους λαούς!

Γιατί πράγματι όταν η απάντηση στα αιτήματα των κυβερνήσεων για «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», «έκδοση ευρωομολόγου», «αμοιβαιοποίηση του χρέους» κλπ. είναι «πηγαίνετε στον ESM» όλοι ξέρουμε ότι αυτό σημαίνει νέα μνημόνια, που μάλιστα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που επιταχύνεται λόγω της πανδημίας θα είναι πολύ καταστροφικότερα από αυτά που ξέρουμε!

Στις συνθήκες αυτές η χαλάρωση των όρων του (έτσι κι αλλιώς νεκρού) Συμφώνου Σταθερότητας με την ενεργοποίηση της «γενικής ρήτρας διαφυγής» δεν προσφέρει τίποτα καθώς απλά τα κράτη οδηγούνται σε υπέρμετρο δανεισμό για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους. Μια τέτοια «χαλάρωση» έτσι κι αλλιώς δεν έχει καμιά σοβαρή επίπτωση για την Ελλάδα, η οποία είναι δεσμευμένη στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτροπείας με τα ματωμένα πλεονάσματα του 2,5-3,5% σε βάθος δεκαετιών!

Για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι οικονομικές-κοινωνικές συνέπειές της, δεν υπάρχει άλλη λύση από την άρνηση εφαρμογής όλου αυτού του αντιδραστικού μεταμνημονιακού πλαισίου, που έχει σαν μοναδικό στόχο να συνεχίσουν οι ευρωπαίοι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν πάνω στις πλάτες του λαού μας.

Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την στάση πληρωμών και την διαγραφή του δημόσιου χρέους! Όταν ο Μάριο Ντράγκι βγαίνει και προτείνει σαν «μέτρο στήριξης της οικονομίας» την διαγραφή των ιδιωτικών χρεών (δηλαδή των επιχειρήσεων), τότε το εργατικό και λαϊκό κίνημα νομιμοποιείται εκατό φορές να παλέψει για διαγραφή του δημόσιου χρέους και του χρέους των φτωχών εργατικών λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων κλπ.

– Κάτω το «μεταμνημονιακό σύμφωνο». Λεφτά για την υγεία και την πλήρη αποκατάσταση των μισθών όχι για το χρέος και τα πλεονάσματα.

– Στάση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους

– Ρήξη αποδέσμευση από την Ε.Ε. που είναι μηχανισμός «αλληλεγγύης» για τους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές και τις πλούσιες χώρες, μηχανισμός εκμετάλλευσης, καταπίεσης και βίας για τους λαούς!

Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή