Η ελληνική κουζίνα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Σε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ελληνικής γαστρονομίας, την απονομή των βραβείων “Χρυσοί Σκούφοι” 2020, παραβρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας.

Στην εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1994 το περιοδικό “Αθηνόραμα”, ο Υφυπουργός απένειμε βραβεία σε ορισμένα από τα εστιατόρια που διακρίθηκαν ως τα καλύτερα σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η ελληνική κουζίνα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε ο Υφυπουργός, είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας μέσα και από την προώθηση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Επιπλέον, προσέθεσε ο κ. Σκρέκας, η Κυβέρνηση αποσκοπεί στην άμεση σύνδεση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού με την παραγωγή και τον τουρισμό, προκειμένου να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης τόσο σε τοπικό όσο και συνολικά σε εθνικό επίπεδο.



©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή