Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Ελληνοαμερικανική οικογένεια της Λήμνου που άνοιξε τον δρόμο για την φιλοξενία και την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Η Ανδρονίκη, η Νίλι, ο Γιάννης, και ο Μπρουκ είναι μια ελληνοαμερικανική οικογένεια που ζει μεταξύ του Ώστιν του Τέξας, της Λήμνου και της Αθήνας στην Ελλάδα. Καθώς εξελίσσονταν τα γεγονότα στην Ουκρανία, παρακολουθούσαν με απογοήτευση, νιώθοντας θυμωμένοι και ανίσχυροι. Εμπνεύστηκαν από τις αυθόρμητες ανθρωπιστικές προσπάθειες στην Ευρώπη για τη φιλοξενία των Ουκρανών που διέφυγαν για να σώσουν τη ζωή τους και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν. Αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και το επαγγελματικό τους υπόβαθρο (τεχνολογία, φιλοξενία, μάρκετινγκ) αποφάσισαν να ξεκινήσουν το GR4UA.org , ώστε να δώσουν μία εύκολη και γρήγορη λύση στην ανάγκη στέγασης των Ουκρανών προσφύγων στην Ελλάδα.
Η πλατφόρμα GR4UA.org συνδέει άτομα που έχουν ολόκληρο σπίτι ή ελεύθερα δωμάτια, αλλά και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν φιλοξενία, με τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που χρειάζονται στήριξη να ξεκινήσουν μία νέα ζωή μακριά από τη χώρα τους.

Εκτός από τους Έλληνες της Ελλάδας η πλατφόρμα GR4UA.org στοχεύει στην ελληνική κοινότητα που ζει στο εξωτερικό και μπορεί να έχει άδεια σπίτια στην Ελλάδα, σε μη Έλληνες που έχουν αγοράσει 2ες κατοικίες στην Ελλάδα και σε άτομα που ζουν στην Ελλάδα και είναι ιδιοκτήτες σπιτιών ή ξενοδοχείων.
«Με όραμα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, το GR4UA σας καλεί να συμμετέχετε σε αυτή την ανθρωπιστική προσπάθεια με όποιον τρόπο πιστεύετε ότι είναι κατάλληλος για εσάς. Επιπλέον, οι Ουκρανοί πρόσφυγες που θα έρθουν στην Ελλάδα, πρέπει να βοηθηθούν στην εύρεση εργασίας, επομένως οι Έλληνες εργοδότες, είναι ένας ακόμα τομέας που πρέπει να στοχεύσουμε. Αυτό είναι ένα
τεράστιο εγχείρημα και δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», λένε στο μήνυμά τους τα μέλη της ανθρωπιστικής κίνησης GR4UA. Το GR4UA.org είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία με περιορισμένους πόρους. Η γρήγορη κλιμάκωση της πρωτοβουλίας και η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων στηρίζεται σε εθελοντές που έχουν σπεύσει ήδη να εγγραφούν στην πλατφόρμα και σε ιδιωτικές δωρεές που θα επιτρέψουν την περαιτέρω χρηματοδότηση.
Εάν κι εσείς θέλετε να γίνετε μέλος αυτής της παρέας και να προσφέρετε εθελοντική εργασία, παρακαλούμε γίνετε εθελοντής εδώ. Εάν μπορείτε να συνεισφέρετε κάποιο χρηματικό ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες στα ταξίδια τους προς τα καταλύματα τους στην Ελλάδα, φαγητό και άλλα έξοδα, δηλώστε την πρόθεσή σας να κάνετε μία προσφορά εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. To GR4UA δεν δέχεται
δωρεές αυτήν τη στιγμή έως ότου συσταθεί ως επίσημος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Εάν εσείς ή ο οργανισμός σας ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στις Συνεργασίες Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα για τους Ανθρώπους, επικοινωνήστε μέσω email στο  [email protected].

Ο Γιάννης, η Ανδρονίκη, η Νίλι και ο Μπρουκ κρατούν την ελληνική και την ουκρανική σημαία μπροστά στο άγαλμα της Μαρούλας, μιας ηρωίδας από το νησί της Λήμνου. Η Μαρούλα ήταν κόρη του στρατηγού Ισίδωρου Κομνηνού και της Ευφροσύνης, προστάτες του χωριού Κότσινα και ήταν μόλις 18 ετών όταν ο Σουλεϊμάν Πασάς επιτέθηκε στο νησί στις 21 Μαΐου 1478. Έλληνες και Ενετοί υπερασπίστηκαν την τουρκική προέλαση στο φρούριο, αλλά όταν ο πατέρας της σκοτώθηκε και καθώς οι Βενετοί υποχωρούσαν, η Μαρούλα σήκωσε το αιματοβαμμένο ξίφος του πατέρα της πάνω από το κεφάλι της και όρμησε στη μάχη, εμπνέοντας τους ομοεθνείς της Έλληνες να επιτεθούν και να νικήσουν τον τουρκικό στρατό και εξισώνοντας για πάντα το όνομά της με θάρρος απέναντι στον εχθρό.
«Νιώθουμε ότι βλέπουμε αυτό το ίδιο πνεύμα στους Ουκρανούς άνδρες και γυναίκες που αγωνίζονται για την ελευθερία τους και για να σώσουν τη χώρα τους», λέει η ομάδα της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας GR4UA.org.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή