Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η εστίαση των Τρικάλων και οι νέες αυξήσεις…

Η αύξηση του ΦΠΑ αλλά και το κόστος πρώτων υλών και λειτουργίας παρασύρουν και την τιμή των προϊόντων

Ακόμη και η πιο οικονομική έξοδος… το καφεδάκι στις καφετέριες της πόλης των Τρικάλων, έρχεται κι αυτό να μας βγει πικρό μετά τις ανατιμήσεις που αναμένονται λόγω αύξησης στο ΦΠΑ αλλά κι ένα σωρό έμμεσες αυξήσεις σε πρώτες ύλες και κόστος λειτουργίας των καταστημάτων.

Κι αυτό φυσικά αφορά όλη την εστίαση που βλέπει ότι από την αρχή του χρόνου μπαίνουν σε σειρά οι αυξήσεις σε ΦΠΑ σε αναψυκτικά, το τσάι, η μπυρα χωρίς αλκοόλ, το ρόφημα της σοκολάτας, το ανθρακούχο νερό, με εξαίρεση τον καφέ που θα παραμείνει στο 13%. Και το τελευταίο ακόμη, έρχεται με μία ακόμη αύξηση να εκτοξεύσει το κόστος άρα και τις τιμές από τον Ιούνιο του 2024.

Όπως αναφέρει στο Trikalanews.gr, ιδιοκτήτης takeaway café στην πόλη των Τρικάλων με το καλημέρα του 2024, αναμένεται και περαιτέρω εκτόξευση του λειτουργικού κόστους μέσω της αύξησης του ΦΠΑ που ο ίδιος όπως μας λέει δεν μπορεί να απορροφήσει. «Ήδη υπάρχουν καφέ στην πόλη των Τρικάλων που έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις.

Η αύξηση του κόστους λειτουργίας με ένα επιπλέον κόστος στο ΦΠΑ δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις μας και μοιραία θα περάσει στον πελάτη. Ήδη, από τον Γενάρη, ο καφές για παράδειγμα θα είναι 8% επιπλέον πιο ακριβός για μέσα από τον προμηθευτή. Δεν το συζητάμε αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε ενοίκια, ενεργειακό κόστος κοκ».

Έχει ενδιαφέρον πάντως πώς θα μπορέσει μετά από όλα αυτά να υπάρξει ισορροπία στη λεγόμενη «βιομηχανία» της πόλης που είναι τα καφέ και η εστίαση γενικότερα. Τα πλήγματα παραμένουν πολλά. Εξάλλου, μετράμε ακόμη αυξήσεις σε κρεατικά, λάδι αλλά και στις πιο «ταπεινές» πρώτες ύλες όπως οι πατάτες!

Έρχεται βέβαια ένας Μύλος των Ξωτικών που αναμένεται να δράσει ενισχυτικά, αλλά μένει να δούμε αν θα είναι αρκετός για να συγκρατήσει τις δυσκολίες. Όχι όμως και τις τιμές, που μοιραία με την αύξηση του λειτουργικού κόστους έχουν πάρει κι αυτές την ανηφόρα.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή