Η Ευτυχία! Δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση…

Πολλές φορές ακούμε γύρω μας ή μπορεί και οι ίδιοι να σκεφτούμε ότι δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Τι σημαίνει όμως να είναι κάποιος ευτυχισμένος; Είναι το ίδιο για όλους; Σε μία προσπάθεια να δώσουμε τον ορισμό της έννοιας ευτυχισμένο θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε το άτομο που απολαμβάνει τη ζωή έχοντας συναισθηματική πληρότητα, ικανοποιεί τις ανάγκες του, εκπληρώνει τις επιθυμίες του και επιτυγχάνει τους στόχους του.

Μπορεί όμως αυτό να διαρκεί για πάντα; Μπορούμε άραγε να είμαστε πάντα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι; Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό και μάλλον δεν θα μπορούσαμε να κινητοποιηθούμε ώστε να την προκαλέσουμε, να τη συγκρίνουμε και να την επιδιώξουμε, να τη σταθμίσουμε αλλά και εν τέλει να την εκτιμήσουμε. Η ευτυχία δεν είναι μία μόνιμη κατάσταση…

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ…

  • Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί και για αυτό μοναδικοί δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε και να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο. Είναι σημαντικό λοιπόν να αναγνωρίζουμε και να εστιάζουμε στα δικά μας δυνατά σημεία και να εντοπίζουμε την πρόοδο και την εξέλιξή μας καθώς επίσης και να αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας.
  • Θέτεις μη ρεαλιστικούς στόχους. Αυτό σε απογοητεύει και σε αποδυναμώνει. Οι στόχοι μας καλό είναι να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις δυνατότητές μας ώστε να λειτουργούν ως κίνητρο στην προσπάθειά μας
  • Ο φόβος του ρίσκου. Στη ζωή είμαστε αναγκασμένοι να ρισκάρουμε για να προχωρήσουμε. Τίποτα δεν είναι συμβόλαιο, από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι και το επάγγελμα που θα κάνουμε. Ουσιαστικά αυτό είναι και η γοητεία της ζωής: οι ανατροπές και οι εκπλήξεις μας ωριμάζουν, μας προχωράνε παραπέρα.
  • Τελειομανία. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτή είναι μία μεγάλη παγίδα που δεν σε αφήνει να αναγνωρίσεις τις δυνατότητές σου, να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα θετικά που μπορεί να σου συμβαίνουν.
  • Δεν επενδύεις συναισθηματικά. Η συναισθηματική “αγκύλωση” εμποδίζει το “σχετίζεσθαι” και σε απομακρύνει από την πιθανότητα να βιώσεις ότι αγαπάς και αγαπιέσαι.
  • Αποφεύγεις να ονειρευτείς. Κι όμως μέσα από τα ταξίδια του νου, μέσα από την προσδοκία του ονείρου γεννιέται η ελπίδα. Όταν σταματήσεις να ελπίζεις είναι σαν να χάνεις το νόημα της ζωής. Πως είναι δυνατόν να νιώσεις ευτυχία;

Όταν είσαι σε επαφή με τον εαυτό σου, σίγουρα θα βρεις τον τρόπο να σταθείς στις ανάγκες σου, να τις επικοινωνήσεις αλλά και να τις ικανοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: TL!FE

 ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή