Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η φτώχεια είναι το μείζον πρόβλημα στην Τρικαλινή κοινωνία

Η φτώχεια των πόλεων είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει τα Τρίκαλα με χιλιάδες συμπολίτες μας να βρίσκονται μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο αλλά και να βιώνουν τις συνέπειες. Όλα αυτά τα καταγράφει μέσα από την καθημερινή δράση του ο αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, ο οποίος έχει τις αρμοδιότητες της κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων προσπαθώντας με κάθε τρόπο να στηρίξει οικογένειες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική θέση.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr φάνηκε φανερά προβληματισμένος μιας και όπως μας εξήγησε, η φτώχεια στην ακραία της μορφή, έχει χτυπήσει χιλιάδες συμπολίτες, πολλοί εκ των οποίων άλλοτε είχαν μια καλή οικονομική κατάσταση και σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές ανάγκες τους. Οι λίστες, ειδικά αυτές τις ημέρες του Πάσχα, γεμίζουν με ονόματα και ανθρώπους που ζούνε δίπλα μας, και σπεύδουν στον δήμο για μια στήριξη έστω και για τις γιορτές του Πάσχα. Είναι μια συνθήκη πραγματικά θλιβερή που γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σακκάς, αν και επί χρόνια αντινομάρχης με τις ίδιες πάνω κάτω αρμοδιότητες, δεν έχει ξανα έρθει αντιμέτωπος με τόσο μεγάλη πρόκληση. Οι επί αρκετά χρόνια πολιτικές της λιτότητας φαίνεται ότι επίδρασαν αρνητικά στο σύνολο των πολιτών. Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι πάνω από 1500 άτομα θα πάρουν τρόφιμα από το ΤΕΒΑ, 450 πακέτα τροφίμων θα δοθούν επίσης σε άτομα με οικονομικές δυσκολίες ενώ παράλληλα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο θα προσφερθούν  210 γεύματα στο κοινωνικό εστιατόριο. Το τηλέφωνό του όση ώρα μιλάμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ δεν σταματά να χτυπά. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι άνθρωποι που δηλώνουν τη δυσκολία επιβίωσης με τον Νίκο Σακκά να προσπαθεί να καλύψει κάθε περίπτωση με κάθε δυνατό τρόπο.

Τι πρέπει να γίνει όμως για να υπάρξει ριζική τομή σε αυτό το θέμα; Η εικόνα που κάποιοι προωθούν και που κάνει λόγο για ομάδες συμπολιτών που στηρίζονται «λόγω ευκολίας» στα επιδόματα δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων, το κοινωνικό πρόβλημα είναι βαθύ και χρειάζεται αποφασιστικότητα και μέριμνα με σαφές σχέδιο και τοπική επεμβατικότητα ανά περίπτωση. Οι πολίτες δοκιμάστηκαν σκληρά και κάποιοι δεν είχαν την ευκαιρία να επανέλθουν.

Μακάρι, θα λέγαμε εμείς, η κεντρική ηγεσία να ερχόταν σε επαφή με τον κάθε αρμόδιο αντιδήμαρχο, όπως ο Νίκος Σακκάς, για να αποτυπώσει μια σαφή εικόνα ώστε οι κοινωνικές δαπάνες να κατευθύνονται μέσα από στοχευμένες πολιτικές σε τοπικό επίπεδο και να δημιουργούν μακροπρόθεσμες συνθήκες ευμάρειας για τους πολίτες και δη για τις ευάλωτες ομάδες.  Μέχρι τότε όμως… το βάρος πέφτει στους τοπικούς θεσμικούς φορείς όπως η αντιδημαρχία κοινωνικής μέριμνας για την ελάχιστη έστω ανακούφιση των συμπολιτών μας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή