Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η HELPHELLAS οργανώνεται στα Τρίκαλα

Ανακοινώνονται νέες δράσεις για τους Πλημμυροπαθείς, εν όψει Χριστουγέννων.

Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Τρικάλων της HELPHELLAS, για θέματα που αφορούν τις δράσεις του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Εθελοντών HELPHELLAS στην περιοχή του Νομού Τρικάλων.

Συγκεκριμένα έγινε ένας συνολικός απολογισμός των δράσεων αυτού του τριμήνου με την ευκαιρία της επίσκεψης και περιοδείας του Προέδρου της HELPHELLAS κ. Γιώργου Γαμπιεράκη στα χωριά της Δυτικής Θεσσαλίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφθασε συνολικά από την HELPHELLAS στη Θεσσαλία από το Σεπτέμβριο, ξεπέρασε έως τις 10/12 τους 635 τόνους. Το Συντονιστικό Κέντρο Θεσσαλίας που διαχειρίζεται, φιλοξενεί και διανέμει την ανθρωπιστική βοήθεια σε διάφορες περιοχές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, βρίσκεται στην περιοχή της Διάβας και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του επιχειρηματία κ Πέτρου Βλαχογιάννη.

Στη Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της HELPHELLAS Τρικάλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα από την περιοδεία στα χωριά
των Τρικάλων, τη διαχείριση και συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές του Νομού, το πρόβλημα των μεταφορών, οι δράσεις που σχεδιάζονται για την εμψύχωση των μικρών παιδιών και τη στήριξη των πλημμυροπαθών οικογενειών στις Χριστουγεννιάτικες Γιορτές, γενικότερα θέματα συντονισμού που αφορούν τη διανομή των στρωμάτων, κρεβατιών και ειδών οικιακού εξοπλισμού, η συνέχιση της καμπάνιας εκστρατείας και ευαισθητοποίησης #HELPTHESSALIA, όπως και η συνεχιζόμενη καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών ανά οικογένεια καθώς και η συνεργασία με την εθελοντική ομάδα “Keep walk” για την παρασκευή ημερήσιων γευμάτων στα χωριά της Φαρκαδόνας και τα Μεγάλα Καλύβια.

Εγινε επίσης ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της νεοσύστατης Τράπεζας Διαχείρισης Ανθρωπιστικής & Υλικής Βοήθειας HELLAS HELPBANK , η οποία δημιουργήθηκε από την HELPHELLAS σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ και το ΚΕ.Σ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι πρώτες δράσεις της αφορούν την υποστήριξη των Πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας με το πρόγραμμα HELPFAMILY THESSALY, σε συνεργασία με επώνυμα Super Market για την εξασφάλιση τροφίμων, όπως και άλλες δράσεις εξασφάλισης οικιακού εξοπλισμού από το εξωτερικό κτλ

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της HELPHELLAS Γιώργος Γαμπιεράκης, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων της HELPHELLAS Επιχειρηματίας και Γενικός Συντονιστής Θεσσαλίας Πέτρος Βλαχογιάννης, ο Ηλίας Καραμάνος Υπεύθυνος Συντονιστής Δήμου Φαρκαδόνας, η Βασιλική Παπαδημητρίου Υπεύθυνη Συντονισμού στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, ο Κώστας Αρδανιώτης υπεύθυνος λειτουργίας Συντονιστικού Κέντρου Τρικάλων, η Βίκυ Φαγκρίδα και η Παρασκευή Δήμου. Απουσίαζαν δικαιολογημένα η Εύα Κοντολάτη και η Χαρά Γκιμίση.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε η εισδοχή στην Συντονιστική Επιτροπή Τρικάλων και του επιχειρηματία από τη Φαρκαδόνα, Χρήστου Αραχοβίτη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στα Τρίκαλα ο Πρόεδρος της HELPHELLAS συνάντησε και αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα των πλημμυροπαθών με το Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Θοδωρή Αλέκο, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο, την βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ κα Κατερίνα Παπακώστα καθώς και τον Δντη του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ανάπτυξης κ Σκρέκα, με τον οποίο θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Έγινε επίσης επικοινωνία από τον κ Γαμπιεράκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Γιάννη Μπουτίνα για να τον ευχαριστήσει για την μεσολάβηση να γίνει μια προσφορά εκατό στρωμάτων από τους αδελφούς Μιχάλη και Σάκης Ντόβα από το Ξενοδοχείο Entelweis στην Καλαμπάκα, των οποίων ήδη άρχισε η διανομή από το τοπικό Συντονιστικό Κέντρο της HELPHELLAS στα χωριά της Φαρκαδόνας και στα Μεγάλα Καλύβια, ενώ αναμένονται τις επόμενες ημέρες άλλα 150 στρώματα και κρεβάτια από την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο.

Άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις επόμενες ενέργειες και δράσεις.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή