Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ίδρυση Ακαδημίας εθελοντισμού στη χώρα μας, είναι πλέον γεγονός

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, ανακοινώθηκε η ίδρυσή της Ακαδημίας Εθελοντισμού σε μια πανηγυρική εκδήλωση, στην αίθουσα τελετών της ΕΣΗΕΑ. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και τη συμμετοχή δεκάδων φορέων και εθελοντικών ομάδων απ’ όλη τη χώρα.

Η Ακαδημία Εθελοντών, είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που στόχο έχει να ενώσει όλες τις εθελοντικές δυνάμεις της χώρας, να τις θέσει υπό την ομπρέλα της, να τις εκπαιδεύσει, να τις πιστοποιήσει, να τις καταγράψει σε μια πλατφόρμα δεδομένων και να τις συντονίζει.

Έρχεται να συμπληρώσει το κενό που έχει αφήσει η πολιτεία, η οποία μέχρι σήμερα, δεν μπόρεσε να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει όλο αυτό τον κόσμο που μέχρι σήμερα, προσφέρει μεμονωμένα. Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει η Ακαδημία Εθελοντισμού, να πάψει να δρα ο καθένας μεμονωμένα, αλλά να δρα συλλογικά και συντονισμένα. Το ενδιαφέρον των φορέων και των απλών πολιτών ήταν πολύ μεγάλο από την πρώτη στιγμή, με πρώτη την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία δια του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, δήλωσε αρωγός σ’ αυτή τη μεγάλη και τόσο φιλόδοξη προσπάθεια, μιας χούφτας ανθρώπων, που έχουν το μεράκι της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Προσφορά σε όλα τα επίπεδα και όπου χρειάζεται η βοήθεια των συμπολιτών μας. Σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, παιδιά, εξαρτημένα άτομα, κακοποιημένα άτομα), σε άτομα με ειδικές ανάγκες, στην πολιτική προστασία της χώρας και όπου αλλού είναι απαραίτητη η βοήθεια των εθελοντών.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι η πρόεδρος του «ΘΕΛΩ» κ. Κορίνα Λιούτα, η οποία είναι και πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού και ο γενικός διευθυντής της κ. Γιώργος Γαμπιεράκης.

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου έγινε η ανακοίνωση της ίδρυσης της Ακαδημίας, παραδόθηκε στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης, μνημόνιο συνεργασίας με την Ακαδημία, το οποίο θα εξεταστεί προκειμένου να υπογραφεί κι από την Ένωση και να ξεκινήσουν κοινές δράσεις. Θα είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΗΕΑ θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με μη κυβερνητική οργάνωση, όμως είναι ο ρόλος και ο σκοπός αυτής της οργάνωσης τέτοιος που είναι πρόκληση για την ίδια την ΕΣΗΕΑ να προβεί σε μια τέτοια συνεργασία που σκοπό έχει το κοινό καλό του τόπου και των πολιτών.

Στην εναρκτήρια ομιλία πήραν μέρος εκτός των επικεφαλής της Ακαδημίας Εθελοντών και της ΕΣΗΕΑ, ο διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Κορωπίου κ. Μιχάλης Χάλαρης, ο οποίος έχει τεράστια γνώση γύρω από τα θέματα εκπαίδευσης στην πολιτική προστασία και ο Στρατηγός ε.α  Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, με επίσης τεράστια εμπειρία σε θέματα πολιτικής προστασίας, κυρίως από την ειδική εκπαίδευση που έχει λάβει πάνω σε τέτοια ζητήματα, αλλά και από τη θητεία του στο ΝΑΤΟ στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, όπου ήταν διοικητής των εκεί δυνάμεων για θέματα πολιτικής προστασίας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή