Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Ιωάννα Καρυστιάνη στη Λέσχη Ανάγνωσης του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων

Το «Σουέλ» της Ιωάννας Καρυστιάνη, ένα βαθιά συγκινητικό και αισιόδοξο βιβλίο, ήταν το θέμα της συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη δημιουργό του έργου Ιωάννα Καρυστιάνη, η οποία εξήγησε πως σκοπός του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να αποδώσει, σε μια εποχή σκληρότητας και κυνισμού, την ομορφιά της ανθρώπινης ψυχής και των αληθινών σχέσεων. Ενώ το βιβλίο ξεκινάει με έντονα προβλήματα για τους πρωταγωνιστές, όπως αποξένωση, θυμός, έλλειψη κατανόησης, απομόνωση, όσο προχωράει η πλοκή και κορυφώνεται το συναίσθημα, επέρχεται η λύτρωση, ο απόλυτος έρωτας και η συγχώρεση.

Σουέλ για τους ναυτικούς είναι το βουβό κύμα του ωκεανού, αλλά για όλους μπορεί να είναι και ο βουβός πόνος στη ψυχή των ανθρώπων που έρχεται σαν κύμα· το εσωτερικό ταξίδι όλων από μια κατάσταση προς μια άλλη. Πίκρες, συναισθήματα, εμπειρίες, ό, τι κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του και μπορεί να τον παρασέρνει.

Εξαιρετικά συγκινημένη, η κα Καρυστιάνη αναφέρθηκε στην περίοδο συγγραφής του έργου και τις πολύωρες συζητήσεις της με ναυτικούς, ώστε να καταφέρει να αποδώσει την αλήθεια τους. Αλήθειες ζωής, που όλοι αντιμετωπίζουμε, αλλά οφείλουμε να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να «ταξιδέψουμε» με το σουέλ σε μια ζωή όπως την έχουμε ονειρευτεί.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Καστανιώτη για τη συνεργασία και τη δωρεά των αντιτύπων, και φυσικά τη συγγραφέα κα Ιωάννα Καρυστιάνη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή