Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Καλαμπάκα φιλοξενεί το Freien Christlichen Schule του Schirgiswalde της Γερμανίας

Θα γίνουν κοινές μουσικές δράσεις με την Μουσική Σχολή Δήμου Καλαμπάκας 

Η Μουσική Σχολή Δήμου Καλαμπάκας από το 2019 βρίσκεται σε επαφή με την ορχήστρα του FreienChristlichenSchule του Schirgiswalde της Γερμανίας.

Φέτος ,σε συνέχεια της συνεργασίας αυτής   στο διάστημα 1/10 έως 6/10 /2023 η ορχήστρα του FreienChristlichenSchuleτου Schirgiswalde της Γερμανίας θα βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας εκπονώντας ένα πρόγραμμα δράσεων από κοινού με τη Μουσική Σχολή του Δήμου μας , τη Φιλαρμονική και τα υπόλοιπα τμήματα της που περιλαμβάνει: κοινή μουσική μελέτη σε μουσικές των δύο χωρών , κοινές πρόβες των δύο συνόλων , συναυλίες στην πόλη της Καλαμπάκας , γνωριμία των εθίμων και  συνηθειών καθώς και της κουλτούρας των δυο λαών με σκοπό την ανάπτυξη φιλίας μεταξύ των νέων των δύο χωρών.

Στο πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνεται η επίσκεψη σε σχολεία της πόλης μας όπου θα γίνει παρουσίαση των οργάνων της ορχήστρας και η παρακολούθηση ενός εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικής που θα λάβει χώρα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητρόπολής μας.

Hαποστολή του FreienChristlichenSchuleτου Schirgiswalde της Γερμανίας   φτάνει στην πόλη μας την Κυριακή το μεσημέρι και θα έχει την ευκαιρία πέρα από τις κοινές μουσικές δράσεις με τα τμήματα της Σχολής μας να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου μας και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες στην περιοχή μας.

Μεταξύ άλλων θα επισκεφτεί τις Ιερές Μονές των Μετεώρων , το Μουσείο Θεόπετρας, θα ξεναγηθεί στο  Μουσείο Φυσικής  Ιστορίας και Μανιταριών καιθα πάρει μέρος σε κυνήγι τρούφας, θα δει το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης, θα περιηγηθεί στα μονοπάτια των Μετεώρων , θα δοκιμάσει γεύσεις από την τοπική κουζίνα μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι τόσο  σημαντικό  για τους νέους μας και τους σπουδαστές της Μουσικής Σχολής Δήμου Μετεώρων και την ανάπτυξη των μουσικών συνόλων μας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας

Η Δ/ντρια Μουσικής Σχολής του Δήμου Μετεώρων Όλγα Κουτσαλιάρη

ΟΑντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού Γεώργιος Θώμος

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή