Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Καλαμπάκα στους δέκα κορυφαίους προορισμούς για το 2023

Για να βρείτε τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της επόμενης χρονιάς, η Booking.com ανέλυσε τις τάσεις των κρατήσεων παγκοσμίως και παρουσιάζει τους 10 κορυφαίους προορισμούς για το 2023, σε συνδυασμό με συμβουλές από την κοινότητα ταξιδιωτών.

Από ιστορικές παραθαλάσσιες πόλεις έως καλλιτεχνικές πρωτεύουσες και κρυμμένα διαμάντια, αυτή η λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς, εμπειρίες και καταλύματα θα σας χαρίσει έμπνευση για μια χρονιά με υπέροχα ταξίδια.

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Απολαύστε ένα παραδοσιακό σάντουιτς με μορταδέλα από μια καντίνα στο Σάο Πάολο

Απολαύστε ένα παραδοσιακό σάντουιτς με μορταδέλα από μια καντίνα στο Σάο Πάολο

Η μητρόπολη του Σάο Πάολο, που σφύζει από ζωή, φιλοξενεί 20 εκατομμύρια ντόπιους, τους λεγόμενους «paulistanos», καθώς και μια νυχτερινή ζωή με άφθονες επιλογές, όπως υπόγεια κλαμπ, καλλιτεχνικά σινεμά, πειραματικό θέατρο και εμπειρίες με παραδοσιακή σάμπα και μουσική pagode. Η πόλη διαθέτει επίσης εξαιρετικό street food αλλά και εννέα από τα 14 εστιατόρια με αστέρι Michelin της Βραζιλίας, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε εδέσματα όπως «coxinha» (χρυσαφένια κροκέτα με κομματάκια κοτόπουλο) και «feijoada» (ένα πλούσιο μαγειρευτό πιάτο με μαύρα φασόλια). Οι λάτρεις της μόδας πρέπει να επισκεφθούν οπωσδήποτε τη Rua Oscar Freire, έναν δεντρόφυτο δρόμο με λαμπερές, πολυτελείς μπουτίκ. Εάν αναζητάτε λίγη ηρεμία, επισκεφθείτε σε μικρή απόσταση οδικώς τη βόρεια ακτή της πολιτείας του Σάο Πάολο, ένα κρυμμένο διαμάντι με παραλίες που συναγωνίζονται εκείνες του Ρίο.

Ταξιδιωτική συμβουλή από τον Daniele:
«Θα πρότεινα ένα δείπνο στο Skye Restaurant & Bar στην ταράτσα του Hotel Unique. Ή εναλλακτικά στο Terraço Itália, ένα εστιατόριο στην κορυφή του ουρανοξύστη Edificio Italia, για να απολαύσετε τη συναρπαστική θέα στην πόλη και να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα με αστέρι Michelin».

Πού να μείνετε: στο L´Hotel Portobay São Paulo, σε μικρή απόσταση από την πολυσύχναστη Avenida Paulista και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Απολαύστε μια καϊπιρίνια, το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας, με κασάσα, ζάχαρη και λάιμ, στο πιάνο μπαρ.

Μπούντβα, Μαυροβούνιο

Θέα στην παραλία από την παλιά πόλη της Μπούντβα

Θέα στην παραλία από την παλιά πόλη της Μπούντβα

Αν για την επόμενη χρονιά επιθυμείτε ένα ταξίδι όπου θα χαλαρώσετε σε μια παραλία, η Μπούντβα στο δυτικό Μαυροβούνιο είναι ο ιδανικός ευρωπαϊκός προορισμός για εσάς. Στις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας, η πόλη διαθέτει μια μεγάλη ελικοειδή ακτογραμμή, γνωστή ως Ριβιέρα της Μπούντβα, όπου η χρυσή άμμος περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά. Η μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Μπούντβα διαθέτει βενετικά πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα δρομάκια και εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά στα κάρβουνα, όπως χταπόδι, που αποτελεί σπεσιαλιτέ της περιοχής. Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να εξερευνήσουν τον Κόλπο του Κότορ στην Περιήγηση στο νησί Μαμούλα, τη Μπλε Σπηλιά και την Παναγία των Βράχων (οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν και να κολυμπήσουν με αναπνευστήρα στη Μπλε Σπηλιά, αλλά και να ανακαλύψουν ένα υποθαλάσσιο τούνελ). Το βράδυ, η Μπούντβα ζωντανεύει χάρη στα μπαρ και τα κλαμπ όπου παίζουν διάσημοι DJ της τέκνο και house σκηνής, ιδανικά για χορό όλο το βράδυ.

Πού να μείνετε: Το Apartments Inspiration διαθέτει στούντιο, μονόκλινα και οικογενειακά διαμερίσματα σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παλιά πόλη και την παραλία. Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στην πόλη, τα γύρω βουνά και τη θάλασσα από τα μπαλκόνια, καθώς και το δείπνο σας στη βεράντα ενόσω ο ήλιος δύει στη Μεσόγειο.

Ποντισερί, Ινδία

Ποδήλατα ταξί σταθμευμένα στους δεντρόφυτους δρόμους του Ποντισερί, Ινδία

Ποδήλατα ταξί σταθμευμένα στους δεντρόφυτους δρόμους του Ποντισερί, Ινδία

Η παραθαλάσσια πόλη του Ποντισερί βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Ινδίας με θέα στον Κόλπο της Βεγγάλης. Η πόλη, που αποκαλείται και «Pondy», προσελκύει επισκέπτες που αναζητούν την πνευματικότητα και επισκέπτονται τα άσραμ για να κάνουν γιόγκα και διαλογισμό. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε την πόλη είναι κάνοντας ποδήλατο στις δεντρόφυτες λεωφόρους ή επιλέγοντας μια Εξατομικευμένη ιδιωτική περιήγηση με τα πόδια, στους ιστορικούς δρόμους που είναι γεμάτοι αρχοντικά σε παστέλ χρώματα και μπαλκόνια με ροζ μπουκαμβίλιες. Βόρεια και νότια της πόλης υπάρχουν γαλήνιες παραλίες, αλλά η παραλία Mahe είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε την υπέροχη ανατολή του ήλιου. Σε όλη τη διάρκεια του έτους, μια πληθώρα γιορτών και θρησκευτικών εορτασμών επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν σε βάθος τον πλούσιο πολιτισμό της περιοχής.

Ταξιδιωτική συμβουλή από τον Saurabh:
«Το concept store και καφέ Baker Street σερβίρει τις καλύτερες γαλλικές μπαγκέτες και αρτοσκευάσματα της πόλης. Απολαύστε καφέ στο The Hidden Garden Café by Rock Beach και επιλέξτε για τη διαμονή σας τη γύρω περιοχή, που φημίζεται για τη ζωντάνια της. Ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε είναι να νοικιάσετε ένα μηχανοκίνητο όχημα 2 τροχών, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τον πειραματικό δήμο του Auroville, στα περίχωρα της πόλης».

Πού να μείνετε: το παραδοσιακό B&B, Anantha Heritage, είναι μια όμορφα ανακαινισμένη, ψηλοτάβανη, παραδοσιακή κατοικία Ταμίλ, που βρίσκεται πίσω από ένα ναό και μια ιερή πισίνα. Το κατάλυμα βρίσκεται δίπλα στο Παζάρι Goubert, μία από τις παλιότερες αγορές της πόλης, καθώς και σε μικρή απόσταση από την παραλία.

Κερέταρο, Μεξικό

Το ιστορικό κέντρο του Κερέταρο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1996

Το ιστορικό κέντρο του Κερέταρο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1996

Η πόλη του Κερέταρο στο Μεξικό βρίσκεται στα κεντρικά υψίπεδα και χάρη στο υψόμετρό της, διαθέτει ήπιο, ανοιξιάτικο κλίμα. Σε μικρή απόσταση οδικώς βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους μονόλιθους του κόσμου, το Peña de Bernal. Μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση στα απομεινάρια αυτού του αρχαίου ηφαιστείου, που έχει ύψος 433 μέτρα. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης η Sierra Gorda, ένα καταφύγιο βιόσφαιρας, γνωστό ως το «πράσινο στολίδι» του Μεξικού, χάρη στα δεντρόφυτα βουνά, τις κοιλάδες και τα φαράγγια που διαθέτει. Επιστρέφοντας στην πόλη, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν βόλτα θαυμάζοντας τα σιντριβάνια, τις πλατείες και τις ιστορικές εκκλησίες της. Στη συνέχεια, μπορούν να κάνουν μια στάση στο Mercado La Cruz, μια αγορά γεμάτη καντίνες με νόστιμα τάκο και πολύχρωμες πινιάτες. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι fizz, μια σπεσιαλιτέ από την οινοπαραγωγική περιοχή του Κερέταρο.

Πού να μείνετε: στο ιστορικό κέντρο του Κερέταρο, το γαλάζιο Morazul Hotel Boutique διαθέτει πέτρινους τοίχους, δάπεδα με πλακάκια, οροφές με ξύλινα δοκάρια και κρεβάτια με ουρανό.

Μπολζάνο, Ιταλία

Κτήρια ρομανικού ύφους και χιονισμένα βουνά στο Μπολζάνο της Ιταλίας

Κτήρια ρομανικού ύφους και χιονισμένα βουνά στο Μπολζάνο της Ιταλίας

Πρωτεύουσα του Νότιου Τιρόλου, της βορειότερης περιοχής στην Ιταλία, το Μπολζάνο είναι ένας ειδυλλιακός αλπικός προορισμός που βρίσκεται στα χιονισμένα βουνά των Δολομιτών της Ιταλίας. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία το καλοκαίρι ή να επισκεφθείτε ένα από φημισμένα θέρετρα σκι τον χειμώνα. Θα ανακαλύψετε επίσης μεσαιωνικά κάστρα και το Ντουόμο του Μπολζάνο, έναν καθεδρικό ναό με επιβλητικές σπείρες, που υψώνονται πάνω από τα χρωματιστά σπίτια της πόλης. Για μια δόση μοντέρνας τέχνης, το Museion είναι μια γκαλερί γεμάτη σύγχρονους πίνακες και γλυπτά. Αυτή η περιοχή της Ιταλίας φημίζεται για τα κρασιά με πλούσια γεύση. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία Santa Maria Maddalena για την εντυπωσιακή θέα στους αμπελώνες της κοιλάδας, αλλά και για δοκιμές κρασιού. Μια Ομαδική ξενάγηση στην αγορά με μάθημα μαγειρικής σας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις τοπικές αγορές, αλλά και να επισκεφθείτε το σπίτι του οικοδεσπότη για να ετοιμάσετε ιταλικά aperitivo.

Ταξιδιωτική συμβουλή από τον Luca:
«Επισκεφθείτε το Castel Flavon για το εξαιρετικό φαγητό και την πολύ όμορφη θέα που προσφέρει. Κάντε και μια εκδρομή στους Δολομίτες, αν και προτείνω να σας συνοδεύσει οδηγός βουνού (που μπορείτε να βρείτε στην περιοχή).

Πού να μείνετε: το Castel Hörtenberg, με θέα στους Δολομίτες, είναι ένα ανακαινισμένο αναγεννησιακό κάστρο στο κέντρο του Μπολζάνο με επένδυση από ξύλο στους τοίχους, κελάρι κρασιών και πολυτελές σπα».

Κότα Κιναμπάλου, Μαλαισία

Δείτε την ανατολή του ηλίου πάνω από τον ποταμό Nanamun από τη νότια κορυφή του όρους Kinabalu

Δείτε την ανατολή του ηλίου πάνω από τον ποταμό Nanamun από τη νότια κορυφή του όρους Kinabalu

Γνωστή στους ντόπιους ως «KK», η πολυσύχναστη πρωτεύουσα Sabah στο μαλαισιανό τμήμα του νησιού Βόρνεο, είναι ένα κρυμμένο διαμάντι που περιβάλλεται από τροπικά δάση και αμμώδεις παραλίες. Στη διάρκεια της μέρας, μπορείτε να δείτε εξαίσια μαργαριτάρια, υφάσματα και ξυλόγλυπτα αντικείμενα από τεχνίτες στην αγορά χειροτεχνίας της Κότα Κιναμπάλου. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε απευθείας στην παραλία Tanjung Aru, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Επισκεφθείτε το εστιατόριο Floating Seafood Market για εξαιρετικές γαρίδες με βούτυρο και καβούρια με μαλακό κέλυφος, καθώς και πολιτιστικά θεάματα. Τα οικοσυστήματα γύρω από την Κότα Κιναμπάλου διαθέτουν μοναδική άγρια ζωή, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από σκάφος σε ένα Βραδινό σαφάρι στο ποτάμι. Δείτε τη θέα στο βουνό Kinabalu κατά μήκος του ποταμού Nanamun, καθώς και την ντόπια μαϊμού με προβοσκίδα. Όταν δύσει ο ήλιος, χιλιάδες πυγολαμπίδες φωτίζουν τον βραδινό ουρανό.

Πού να μείνετε: Επιλέξτε το Le Meridien Kota Kinabalu. Τα μοντέρνα καταλύματά του βρίσκονται σε προνομιακή τοποθεσία, απέναντι από την παραθαλάσσια αγορά της πόλης. Μπορείτε να πάτε στην παραλία για κολύμβηση με αναπνευστήρα ή να ξαπλώσετε σε μία από τις καμπάνες δίπλα στην πισίνα με ένα κοκτέιλ.

Καλαμπάκα, Ελλάδα

Τα φημισμένα Μετέωρα της Ελλάδας, με τα μοναστήρια χτισμένα στα βράχια, ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους

Τα φημισμένα Μετέωρα της Ελλάδας, με τα μοναστήρια χτισμένα στα βράχια, ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους

Στην γραφική ελληνική πόλη της Καλαμπάκας, που βρίσκεται στον Θεσσαλικό κάμπο, θα ανακαλύψετε τα Μετέωρα, ένα μοναδικό σύμπλεγμα βράχων το οποίο φιλοξενεί πολλά ορθόδοξα μοναστήρια. Το μοναδικό αυτό σύμπλεγμα, που μοιάζει να αιωρείται στον αέρα με φόντο τους καταπράσινους λόφους, έχει ύψος 396 μέτρα και χτίστηκε τον 13ο αιώνα από μοναχούς που αναζητούσαν μια απομονωμένη τοποθεσία. Σήμερα, προσφέρει εντυπωσιακή θέα σε όσους το επισκέπτονται με τα πόδια. Κάντε μια Περιήγηση στα Μετέωρα το Ηλιοβασίλεμα και ανακαλύψτε τα σπήλαια των ασκητών στον Μπάντοβα, τα οποία είναι 1000 ετών, καθώς και τις νωπογραφίες των μοναστηριών, κι έπειτα δείτε το ηλιοβασίλεμα πάνω από την κοιλάδα. Οι λάτρεις του φαγητού μπορούν να επισκεφθούν την πολυσύχναστη αγορά που διοργανώνεται κάθε Παρασκευή, ενώ τα τοπικά εστιατόρια σερβίρουν κεφτεδάκια, μουσακά και σιγοψημένα μαγειρευτά. Για να μάθετε ακόμη περισσότερα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης διοργανώνει περιηγήσεις για κυνήγι τρούφας, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε λαχταριστά φρέσκα ζυμαρικά με τρούφα.

Ταξιδιωτική συμβουλή από τον Στέφανο:
«Το Meteoron Panorama Restaurant είναι μια ταβέρνα που προσφέρει καλομαγειρεμένα παραδοσιακά πιάτα από την ελληνική κουζίνα και σε καλές τιμές. Μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας σε μια βεράντα στους πρόποδες των Μετεώρων».

Πού να μείνετε: ανάμεσα στα Μετέωρα και το κέντρο της πόλης, το Hotel Doupiani House διαθέτει υπέροχη θέα και νόστιμο πρωινό με φρέσκα φρούτα από τον κήπο του ξενοδοχείου.

Σάντα Φε, Ηνωμένες Πολιτείες

Ανακαλύψτε την ντόπια αρχιτεκτονική της Σάντα Φε με αργιλόχωμα

Ανακαλύψτε την ντόπια αρχιτεκτονική της Σάντα Φε με αργιλόχωμα

Ο μοναδικός χαρακτήρας της Σάντα Φε εκφράζεται στο προσωνύμιό της, «The City Different». Ανακαλύψτε την ανεπανάληπτη πολυπολιτισμική κληρονομιά της μέσα από τη γαστρονομική σκηνή της, με πολλές καντίνες μεξικάνικου φαγητού και υπαίθριες αγορές. Θαυμάστε επίσης τον πολιτισμό της περιοχής στο Museum of Contemporary Native Arts. Η Σάντα Φε αποτελεί επίσης την πρωτεύουσα πολιτείας των Ηνωμένων Πολιτειών με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Sangre de Cristo, αποτελώντας ιδανική βάση για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και σκι. Οι λάτρεις της αδρεναλίνης μπορούν να κάνουν ορειβασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς ή ράφτινγκ σε ορμητικά νερά.* Επιλέξτε την Περιήγηση και μάθημα Φωτογραφίας στο κέντρο της Σάντα Φε για να γνωρίσετε έναν κάτοικο της Σάντα Φε, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να θαυμάσετε την ιστορική αρχιτεκτονική της πόλης.

Ταξιδιωτική συμβουλή από την Tracy:
«Τα αγαπημένα μου εστιατόρια στη Σάντα Φε είναι τα Geronimo, The Shed και Sazon. Είναι νοτιοδυτικού στιλ και κάποια θυμίζουν hacienda με μπαρ σε στιλ καντίνας».

Πού να μείνετε: το The Bobcat Inn είναι ένα B&B σε μικρή απόσταση οδικώς από το κέντρο της πόλης και διάφορα μονοπάτια πεζοπορίας, με αυλή και μπάρμπεκιου, θέα στη θάλασσα και έναν κήπο ιδανικό για να βλέπετε τον έναστρο ουρανό.

Όλομουτς, Τσεχική Δημοκρατία

Ανεβείτε στον πύργο του δημαρχείου του Όλομουτς για εκπληκτική θέα στο κέντρο της παλιάς πόλης

Ανεβείτε στον πύργο του δημαρχείου του Όλομουτς για εκπληκτική θέα στο κέντρο της παλιάς πόλης

Για ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν λιγότερο γνωστά μέρη την επόμενη χρονιά, η ιστορική πόλη της Τσεχίας Όλομουτς είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ευρώπης. Βρίσκεται στην περιοχή Haná της Μοραβίας, χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους και έχει τα πάντα, από μεγαλειώδη αρχιτεκτονική και μικροζυθοποιίες έως πλούσια γαστρονομία – αξίζει να δοκιμάσετε το ντόπιο μαλακό τυρί Olomoucké tvarůžky. Η καλά διατηρημένη παλιά πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η Στήλη της Αγίας Τριάδας, που έχει ύψος 35 μέτρων και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, είναι ένα από τα θαύματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην Κεντρική Ευρώπη. Από τον κοντινό πύργο του Δημαρχείου θα απολαύσετε τη θέα στη στήλη, καθώς και στην οροσειρά Jeseniky.

Πού να μείνετε: Το κεντρικό Long Story Short Hostel & Café βρίσκεται σε ένα οχυρό του 18ου αιώνα και προσφέρει γήπεδο πετάνκ, μπάρμπεκιου, καθώς επίσης καφέ και μπαρ στη βεράντα, όπου διοργανώνονται συναυλίες και βραδιές κινηματογράφου.

Χόμπαρτ, Αυστραλία

Εξερευνήστε τα πανέμορφα περίχωρα του Χόμπαρτ

Εξερευνήστε τα πανέμορφα περίχωρα του Χόμπαρτ

Λίγοι είναι οι προορισμοί όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν ορειβασία, να πάνε στην παραλία και να επισκεφθούν μια γκαλερί τέχνης παγκοσμίου φήμης σε μία μόλις μέρα, αλλά το Χόμπαρτ προσφέρει όλα τα παραπάνω. Το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης (MONA) έβαλε το Χόμπαρτ στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη. Αλλά και η φύση εκεί είναι εξίσου εκπληκτική. Η πρωτεύουσα της Τασμανίας είναι η νοτιότερη πρωτεύουσα στην Αυστραλία, περιβάλλεται από το όρος Wellington και βρίσκεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Derwent. Εξερευνήστε το ποιητικά όμορφο περιβάλλον της πόλης μέσω καγιάκ ή δοκιμάστε να κάνετε κατάβαση με σκοινί και σέρφινγκ για μια πρόσθετη δόση αδρεναλίνης. Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, επιλέξτε ένα Μάθημα πτήσης, για να πετάξετε πάνω από την πόλη υπό τις οδηγίες ενός καταρτισμένου εκπαιδευτή.

Πού να μείνετε: το Maylands Lodge είναι ένα παλιό, ιστορικό κτήριο και πολυτελές ξενοδοχείο, σε μικρή απόσταση οδικώς από το κέντρο της πόλης και την προκυμαία. Διαθέτει δωμάτια με θέα στο βουνό ή τον κήπο.

Οι προορισμοί έπρεπε να συγκαταλέγονται στους κορυφαίους 1.000 με τις περισσότερες κρατήσεις στην Booking.com από 1η Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022.

Η λίστα που προέκυψε ταξινομήθηκε με βάση την ετήσια αύξηση και οι προορισμοί με μεγάλη μείωση στο ποσοστό εγχώριων κρατήσεων αφαιρέθηκαν. Αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ότι η λίστα αντιπροσωπεύει προορισμούς που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το εγχώριο ενδιαφέρον (καθώς και το διεθνές), ακόμη και ενόψει της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή