Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η κατανάλωση αλκοόλ σε παιδιά κάτω των 18 έχει ξεφύγει στα Τρίκαλα

Η πρωτοβουλία του δήμου Τρικκαίων που ανέδειξε ένα πρόβλημα αλλά και ξεκίνησε έναν σημαντικό διάλογο

Η κατανάλωση αλκοόλ σε ηλικίες κάτω των 18 ετών είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη την κοινωνία και δη γονείς αλλά και τους καταστηματάρχες, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν όσα ορίζει ο νόμος.

Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και είναι σημαντικό το ότι ο Δήμος Τρικκαίων μέσα από την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κοινωνικής μέριμνας Νίκου Σακκά, άνοιξε χωρίς κανένα ταμπού μια συζήτηση στη βάση που έπρεπε.

Χθες το βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, έφηβοι, γονείς, ιδιοκτήτες καφετέρια φορείς και φυσικά ο δήμος, συζήτησαν το κοινωνικό αυτό ζήτημα και τις προεκτάσεις του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δεν δίστασε να αναφέρει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει σημειώνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

Μου κάνει εντύπωση ότι πολύ συχνά πλέον γονείς απευθύνονται και στο Δήμο, αφού τα παιδιά τους γύρισαν στο σπίτι σε κατάσταση μέθης.

Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Γιατί φτάνει ένα παιδί να πιει; Μόνο από περιέργεια; Σαφώς και όχι.

Η πιο σκληρή εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους θα λύσει το πρόβλημα, χωρίς να αναλύσεις και επιλύσεις τους παράγοντες που τους οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά; Η απάντηση είναι πάλι όχι.

Πρέπει όμως όλοι να ασχοληθούμε τώρα.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων διοργάνωσε χθες μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με μαθητές, γονείς, καθηγητές, γιατρούς, ψυχολόγους, ανθρώπους της εστίασης, την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία.

Δεσμευτήκαμε ο καθένας να αναλάβει δράση στον τομέα που τον αφορά.

Και σίγουρα να αρχίσουμε να μιλάμε περισσότερο για τους κινδύνους του αλκοόλ σε αυτές τις ηλικίες.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή