Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού τμήματος, το συντονιστικό όργανο και οι ευθύνες του κ. Τσιάκου

Πέρασαν ήδη δύο μήνες από την ανακοίνωση της κατάργησης του Πανεπιστημιακού τμήματος «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» με έδρα την πόλη μας. Καμία πραγματική πρωτοβουλία. Οι μόνες κινήσεις που γίνονται αποσκοπούν σε ένα στόχο. Να ξεχαστεί ομαλά το θέμα.

Μετά τις πιέσεις που ασκήσαμε ένας μικρός αριθμός ατόμων, δημιουργήθηκε το συντονιστικό όργανο για την Παιδεία. Ο βασικός σκοπός, πέραν των προτάσεων, ήταν να κλειστεί ένα ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας για να γίνει άρση της απόφασης κατάργησης του τμήματος που αδικεί κατάφωρα το νομό μας. Την ευθύνη για το ραντεβού, ανέλαβε ο Δήμαρχος Καρδίτσας  κ. Τσιάκος. Φυσικά και δεν κλείστηκε κανένα ραντεβού. Ίσα ίσα αξιοποιήθηκε  η ανακοίνωση της επίσκεψης της κας Κεραμέως στον τόπο μας ώστε να κερδηθεί χρόνος και όλοι να εφησυχάσουν, αφού το ραντεβού θα γίνονταν επί τόπου.

Ήρθε, είδε και απήλθε η Κεραμέως. Αντί να της ζητηθούν εξηγήσεις εισέπραξε χειροκροτήματα από όλους τους προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία.

Μετά το φιάσκο της επίσκεψης και την πίεση των δημοσιευμάτων, εδέησε ο κ. Τσιάκος να συγκαλέσει εκ νέου το συντονιστικό.

Ακολούθησε ένα δελτίο τύπου, βγαλμένο από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Για όλα φταίει ο νόμος Γαβρόγλου. Η Κεραμέως στα μαλακά. Αίσθημα  δυσαρέσκειας στην τοπική κοινωνία. Έτσι λέγεται το φτύσιμο κατάμουτρα, μέσα στο σπίτι σου;

Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Γίνεται φανερό ότι οι προσκείμενοι στην κυβέρνηση θέλουν να «θάψουν» το θέμα. Τα μέλη του συντονιστικού που δεν ανήκουν στο κυβερνών κόμμα (Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι φορέων) οφείλουν να αντιληφθούν  ότι χρησιμοποιούνται. Να διαχωρίσουν τη θέση τους και να θέσουν τον Υπουργό και τους τοπικούς βουλευτές προ των ευθυνών τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Το ραντεβού έπρεπε να έχει κλειστεί εδώ και πολύ καιρό.

Αν δεν μπορεί ο κ. Τσιάκος να το κάνει, ας το αναθέσει στον Γενικό Γραμματέα που διατείνεται ότι τα καταφέρνει καλύτερα. Αμάν πια. Πόσο σανό θα αντέξουμε να μας ταΐζουν.

 

Του Φώτη Αλεξάκου

Ο Φώτης Αλεξάκος είναι πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Καρδίτσας

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή