Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Κατερίνα Παπακώστα με προτάσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμό στο Ν. Τρικάλων

Η Βουλευτής κα Κατερίνα Παπακώστα, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό κ. Β. Κικίλια, για την ανάπτυξη του Τουρισμό στο Ν. Τρικάλων

 Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, με αντικείμενο τη δυναμικότερη προβολή του τουριστικού προϊόντος του Νομού Τρικάλων.

Η Βουλευτής απέσπασε και φέτος τη δέσμευση του Υπουργού, για την ένταξη περιοχών με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον στα ορεινά του Νομού μας, όπως η Καλαμπάκα (ευρύτερα ο Δήμος Μετεώρων), η Ελάτη, το Περτούλι (Χιονοδρομικό Κέντρο) και ο Ασπροπόταμος, στην χειμερινή διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου.

Τόνισε επίσης στον κ. Κικίλια ότι ένα σημαντικό κομμάτι του τουρισμού για την περιοχή μας, είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Τα Μετέωρα, όπως υπογράμμισε η κα. Παπακώστα είναι πόλος έλξης για επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους ενώ η ανάδειξή τους αναβαθμίζει σημαντικά τον Νομό και όχι μόνο την περιοχή των Μετεώρων. 

Ακόμη, η κα. Παπακώστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτουρισμού (ορεινή τυροκομεία – παραγωγή αρωματικών φυτών) και μιας ακόμη μορφής του, όπως ο οινοτουρισμός, που μπορεί να αξιοποιηθεί και στον Νομό μας. Πιο συγκεκριμένα με κατάλληλες προϋποθέσεις, οι μικρές παραδοσιακές – οικογενειακές επιχειρήσεις της περιοχής, μπορούν να λάβουν πιστοποιήσεις για τα προϊόντα τους, καθιστώντας τα πιο ανταγωνιστικά στην ντόπια και εγχώρια αγορά.

Επίσης μια ακόμη μορφή τουρισμού που πρέπει να αναδειχθεί είναι ο περιπατητικός – αναρριχητικός τουρισμός, που όπως ανέφερε η Βουλευτής αναμένεται στοχευμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου, για την συντήρηση – χαρτογράφηση και πιστοποίηση μονοπατιών(Βλαχόστρατα) – διαδρομών(αναρριχητικό κέντρο Γαυρόγου) στην περιοχή του Κόζιακα και των Μετεώρων. 

Η Τρικαλινή Βουλευτής αιτήθηκε την επίσπευση των διαδικασιών, για την άμεση ανάπτυξη και αυτής της μορφής τουρισμού στον Νομό μας.

Επί τη ευκαιρία, επεσήμανε στον κ. Κικίλια την σημαντικότητα ένταξης της βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, σε ένα ορισμένο νομοθετικό πλαίσιο, που έως σήμερα δεν έχει γίνει, γεγονός που καθιστά ανά περιπτώσεις ανεξέλεγκτη την κατάσταση στην υπενοικίαση των καταλυμάτων.

Τέλος, η κα. Παπακώστα ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Κικίλια, για την εποικοδομητική τους συνάντηση και έλαβε την δέσμευσή του για διερεύνηση όλων των πιθανών τρόπων ανάπτυξης των διαφόρων μορφών τουρισμού, που συζητήθηκαν, προκείμενου να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί σε όλο της το εύρος η περιοχή του Νομού μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή