Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Κατερίνα Παπακώστα στην Βουλή για την «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά»

Με στηλιτευτικό πολιτικό λόγο αντέκρουσε τα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, κατά την χθεσινή συζήτηση και ψήφιση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά».

Στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, νομοθετεί ξανά τα αυτονόητα, εισάγοντας όλες τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην πλειονότητα των ανεπτυγμένων κρατών και επιτέλους τις εφαρμόζει και βάζει τάξη στον δημόσιο βίο της χώρας, αναφορικά με το ασφαλιστικό μας σύστημα.  Σημείωσε ακόμη, πως η προς ψήφιση ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, ήδη από το 2018.

Έπειτα απευθυνόμενη προς την αντιπολίτευση τόνισε πως «για ακόμα μια φορά δεν θέλετε να αλλάξει τίποτε σε αυτόν τον τόπο και δεν το θέλετε αυτό, γιατί επενδύετε, όπως κάνετε πάντοτε, στο χάος, τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση. Εντούτοις, το νομοσχέδιο αυτό είναι βαθιά μεταρρυθμιστικό και πραγματικά εγγυάται ότι οι νέοι μας θα μπορέσουν να πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη επικουρική, αυξημένη από όσες δίνονται σήμερα, που η πλειοψηφία των νέων, ακόμα και εμείς οι ίδιοι, δεν γνωρίζουμε σήμερα αν και πότε θα λάβουμε σύνταξη. Σε αυτό το γεγονός θέλουμε να βάλουμε ένα οριστικό τέλος και το κάνουμε την παρούσα νομοθετική μεταρρύθμιση.

Κλείνοντας, η Βουλευτής αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, καθώς μελέτες και οι έρευνες της EUROSTAT ήδη μας λένε ότι το 2030 η Ελλάδα θα είναι η πιο γερασμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Επομένως, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην άμεση αλλαγή του συστήματος προς όφελος των σημερινών εργαζομένων και μελλοντικών συνταξιούχων, δεν μπορούμε να πορευόμαστε με ένα απαρχαιωμένο ασφαλιστικό σύστημα στην βάση του 1960. Κοιτούμε τους νέους στα μάτια και δεν τζογάρουμε το μέλλον τους. Εμείς είμαστε εδώ να αποτελέσουμε τη θεμέλια λίθο, προκειμένου να τους οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή