Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η κοροϊδία της αποσυμφόρησης των νησιών

Η καταστροφή που έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι συγκλονιστική και η παρούσα κυβέρνηση θα είχε αρκετές δικαιολογίες για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο μεταναστευτικό. Αλλά μια σειρά κινήσεων, με κορυφαία το νομοσχέδιο για την μετανάστευση, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως κυρίαρχη πολιτική επιλογή τα ανοιχτά σύνορα.

Πάρτε για παράδειγμα το πρόσφατο μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Στο «Βήμα» (3/11/19) διαβάζουμε ότι «Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο βασισμένο σε ευρωπαϊκές αρχές, με ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «αριστερές», όπως π.χ. η παροχή ασφαλιστικής περίθαλψης και πρόσβασης στην Υγεία και στην Παιδεία για τους πραγματικούς πρόσφυγες και ειδικά για τα παιδιά, ο χαρακτηρισμός ως ευάλωτων όλων των ανηλίκων όχι μόνο των ασυνόδευτων, και ως μελών της οικογένειας των αιτούντων ο εκτός γάμου σύντροφος και οι γονείς.»

Ο χαρακτηρισμός ως ευάλωτων όλων των ανηλίκων, των συνοδών τους και η παροχή στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και επιδομάτων μετατρέπει την Ελλάδα στην καλύτερη είσοδο, χώρο υποδοχής  και εγκατάστασης στον πλανήτη γη. Ποιοι είναι οι άμεσα δικαιούχοι αυτής της μίας αριστερής διάταξης του νομοσχεδίου; Μόνο από την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, αρκετές δεκάδες εκατομμύρια μουσουλμάνων που μπορούν όποτε θέλουν να εγκατασταθούν πλέον νόμιμα στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μία από τις πολλές αριστερές διατάξεις του νομοσχεδίου που κάνει υπερήφανη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, ως ο «ιδανικός προορισμός και τόπος, στον οποίο μπορούν να γίνουν πράξη τα όνειρα κάθε μετανάστη και πρόσφυγα, παρουσιάζεται η Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Η στήλη, “Ιστορίες”, στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού αποτελεί πραγματικό ύμνο για την χώρα μας αναφορικά με την υποδοχή, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια και το πλαίσιο ευκαιριών, που παρέχει στους ανθρώπους, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα προερχόμενοι από την Τουρκία. (Πρώτο Θέμα 7/11/19)

Στο διαδίκτυο οι διακινητές οργιάζουν, «Έτσι θα περάσετε στην Ελλάδα, δεν θα σας πειράξει κανείς, θα σας πάρουμε με αυτοκίνητο και θα πάρετε και διαβατήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων η διαφήμιση του διακινητή στο Facebook. Το… τουρ κοστίζει από 2.500 ευρώ έως 3.500 ευρώ το κεφάλι, ανάλογα με τις παροχές. Ξεκινώντας από την Ιντλίμπ της Συρίας, φτάνει κανείς στον Έβρο κι από εκεί Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα.» (Έθνος 4/10/19)

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, θα πει «Υπάρχουν βουλευτές ανόητοι που δυστυχώς αυτά που έλεγαν προεκλογικά τα λένε και τώρα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ο Μητσοτάκης και ο Κουμουτσάκος που ευτυχώς είδαν τι συμβαίνει.» (Τα Νέα 5/10/19) Η διαφορά μεταξύ της προεκλογικής και της κυβερνώσας ΝΔ στο μεταναστευτικό είναι πράγματι μεγαλειώδης. Μεγάλη ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το επιχείρημα της αποσυμφόρησης των νησιών, αυτό δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μπορεί να το πιστέψει. Όταν εφαρμόζεις ετσιθελικά μια πολιτική ανοιχτών συνόρων το να επικαλείσαι την αποσυμφόρηση των νησιών είναι μια πολύ κακόγουστη κοροϊδία. Δεν μπορείς να έχεις μετατρέψει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο μαγνήτη μετανάστευσης στον πλανήτη και μετά να επικαλείσαι ανθρωπιστικούς λόγους αποσυμφόρησης. «Ενδεικτικά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μόνο κατά το πρώτο πενταήμερο του Νοεμβρίου, 527 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη πέρασαν δια θαλάσσης στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, «ισοφαρίζοντας» ουσιαστικά τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που προωθήθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.» (Τα Νέα 5/10/19) ‘Όταν στην κοροϊδία δεν τηρείς καν τα προσχήματα.

Ναπολέων Λιναρδάτος

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή