Η κρίσιμη ψήφος των 17άρηδων – Τα κριτήρια και τι ζητούν οι νέοι

Τα εργασιακά, η οικονομική ασφάλεια και οι ίσες ευκαιρίες είναι αυτά που ζητούν οι 17άρηδες που θα οδηγηθούν στην κάλπη της 21ης Μαΐου για πρώτη φορά.

Οι νέοι, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους στο Mega, αναζητούν μια πολιτική επιλογή που θα ακούσει τη φωνή τους.

«Τα εργασιακά, βλέπω πολλά παιδιά που αγχώνονται για το μέλλον ή αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα» λέει μία νεαρή.

Οι 17άρηδες είναι μαθητές, φοιτητές ή μερικώς απασχολούμενοι εργαζόμενοι. Τα προβλήματα και οι παραλήψεις που ταλαιπωρούν τη γενιά τους θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους.

«Να αυξηθεί ο μισθός. Εμείς που είμαστε φοιτητές, να έχουμε κάποια περισσότερα προνόμια αν είμαστε και από άλλες πόλεις» λέει άλλη κοπέλα.

Βασικός πυλώνας ενημέρωσης των νέων τα social media

Οι νέοι ψηφοφόροι που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, θα κάνουν την έρευνά τους και θα ζυγίσουν τις επιλογές τους. Η ψήφος τους θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το προσωπικό τους συμφέρον αλλά και από το συλλογικό συμφέρον όλης της γενιάς.

Επηρεασμένοι κάποιοι από το οικογενειακό τους περιβάλλον και άλλοι από τη διερεύνηση στα πολιτικά που οι ίδιοι έχουν κάνει, θα ψηφίσουν το πολιτικό πρόσωπο που θα τους εμπνεύσει.

«Για μένα ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η ορθή διευθέτηση  των εξωτερικών ζητημάτων καθώς είμαστε μια χώρα που αντιμετωπίζει διεθνείς απειλές» τονίζει μία νεαρή.

Τα social media είναι βασικός πυλώνας στην ενημέρωση των νέων και από εκεί ίσως εξαρτηθεί και η ψήφος τους.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή