Η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν στο θέμα της μετεγκατάστασης κι άλλων μεταναστών στον Έβρο

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Τους χαρακτήρισαν ακροδεξιούς και τους λοιδορούσαν στα Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να τους απαξιώσουν στα μάτια της κοινωνίας και να εφαρμόσουν τον παραλογισμό του Μηταράκη στην περιοχή του Έβρου.

Ο λόγος για το σύνολο των κατοίκων του ακριτικού νομού Έβρου, οι οποίοι εξεγέρθηκαν, όταν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Νότης Μηταράκης με περίσσιο θράσος, τους απειλούσε πως θα πλημμυρίσει την περιοχή τους με μετανάστες κάθε λογής, μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονταν στην υλοποίηση του επικίνδυνου σχεδίου του, να επεκταθεί το ΚΥΤ  Φυλακίου Έβρου.

Οι Εβρίτες δεν πτοήθηκαν και δεν υπέκυψαν στις απειλές Μηταράκη. Αντιθέτως συσπειρώθηκαν και μάλιστα το Σαββατοκύριακο υπέβαλαν την παραίτησή τους 29 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται γύρω από την περιοχή του Φυλακίου, όπου έχει εγκατασταθεί το ΚΥΤ και καλούσαν τους βουλευτές του νομού και τους δημάρχους να πράξουν το ίδιο.

Μπροστά σ’ αυτό τον γενικό ξεσηκωμό η κυβέρνηση, ανέκρουσε πρύμναν.

Την υπόθεση πήρε στα χέρια του ο πρωθυπουργός και άδειασε, δια της εκτελούσας χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Αριστοτελείας Πελώνη, τον πεισματάρη και εκδικητικό υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής. Στην ανακοίνωσή της η κυρία Πελώνει αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην επεκταθεί και να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία».

Συγχαρητήρια στους κατοίκους του Έβρου για τη νίκη τους αυτή. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν είχαν κάνει πίσω. Καμία διαβούλευση δεν έπιασε τόπο. Απλά κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των κατοίκων και των φορέων του νομού, ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της να πλημμυρίσει τον Έβρο με πρόσφυγες μουσουλμάνους, που θα αύξαναν κατακόρυφα τον κίνδυνο στην τόσο ευαίσθητη περιοχή της χώρας.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή