Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει – Ο λαός συνεχίζει να φτωχαίνει  

Συνεχίζει τον εμπαιγμό και την αφαίμαξη των νοικοκυριών η κυβέρνηση, αφαίμαξη που βαφτίζεται ξεδιάντροπα ενίσχυση και κοινωνική πολιτική. Την ώρα λοιπόν που ο αρμόδιος υπουργός  πανηγυρίζει και ζητά να τον δοξάσουμε για τη δήθεν αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που έβαλε φωτιά στους λογαριασμούς, αυτή έρχεται κανονικά από την πίσω πόρτα μέσω των αυξήσεων που ανακοίνωσαν στα τιμολόγια του ρεύματος οι πάροχοι, με την κιλοβατώρα να φτάνει τα 50 λεπτά από 30 με 35 λεπτά που ήταν ως τώρα και από τα 18 που βρισκόταν ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με απλούς υπολογισμούς η τιμή αυτή είναι υψηλότερη από αυτή που θα προέκυπτε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής σε πλήρη ισχύ. Η ληστεία είναι κάτι παραπάνω από προφανής για όλους εκτός από την κυβέρνηση, που αρκέστηκε απλά να ανακοινώσει πως θα δοθούν νέες επιδοτήσεις ύψους 1,1 δις ευρώ για το μήνα Αύγουστο, που θα μειώσουν την τιμή της κιλοβατώρας. Αυτό που ξεχνά να πει η κυβέρνηση είναι πως πρόκειται για χρήματα που έχουν ήδη προπληρωθεί από τους πολίτες, είτε μέσω φόρων είτε μέσω των υπερκερδών που επιβάρυναν τους καταναλωτές, την ώρα που οι πάροχοι αφήνονται εντελώς ασύδοτοι και ελεύθεροι να αυγαταίνουν τα υπερκέρδη τους.

Η κυβέρνηση δηλαδή με απλά λόγια επιδοτεί με χρήματα των φορολογουμένων τα υπερκέρδη των παρόχων, βαφτίζοντας, με περίσσιο θράσος, την επιδότηση αυτή  ως κοινωνική πολιτική.

Αντιστρόφως ανάλογα με τον αισχροκερδή πλουτισμό των ολιγαρχών φαίνεται ότι είναι η ζοφερή οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, αφού τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομική ανισότητα επιβεβαιώνουν πως εν μέσω πανδημίας εκείνοι που πλούτισαν είναι οι πλούσιοι και εκείνοι που φτώχυναν είναι οι φτωχοί.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυξήθηκαν οι ανισότητες, το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, το ποσοστό του πληθυσμού σε χαμηλή ένταση εργασίας, ενώ το 13,9% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρότατες υλικές και κοινωνικές στερήσεις.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι η έρευνα αφορά σε χρονικό διάστημα πριν την έκρηξη της ακρίβειας και του πληθωρισμού, τότε θα καταλάβει ότι ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά ότι κυρίως συμβάλει στην έντονη φτωχοποίησή τους, ώστε να τους θεωρεί εύκολα θύματα και έρμαια των νεοφιλελεύθερων επιλογών της.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή