Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η λαμπρή ιστορία της Ξυλογλυπτικής συνεχίζεται στην Καλαμπάκα

Νέες αιτήσεις φοίτησης στη δημόσια σχολή από τις 21 Αυγούστου

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο κατανοητή γίνεται η σημαντικότητα της λειτουργίας στην περιοχή. Ο λόγος για την Σχολή Ξυλογλυπτικής στην Καλαμπάκα, ένα δημόσιο Αγροτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Πάνω από 50 χρόνια προσφοράς διανύει λοιπόν η σχολή κάτω από τα Μετέωρα, ενώ τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση και μεγάλη ανταπόκριση από σπουδαστές που την επιλέγουν. Σπουδαστές, που καταφθάνουν στην περιοχή μας από κάθε γωνιά της χώρας, φέρνοντας νέο αέρα στον καλλιτεχνικό και κατασκευαστικό ταυτόχρονα κλάδο.

Χαρακτηριστικά ήταν τα δείγματα γραφής που έδωσε και στον περσινό Μύλο των Ξωτικών η σχολή με τους σπουδαστές να υποδέχονται μικρούς και μεγάλους στο εργαστήρι τους δίπλα από τον Άη Βασίλη.

Όπως και να έχει, νέοι άνθρωποι αλλά και αρκετοί μεγαλύτεροι που αναγνωρίζουν τώρα τη δυνατότητά τους να σπουδάσουν, να αποκτήσουν αναγνωρισμένο τίτλο και να ασχοληθούν με κάτι τόσο δημιουργικό, σπεύδουν να εγγραφούν.

Φέτος, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 21 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, όχι μόνο για τη σχολή στην Καλαμπάκα αλλά για όλες τις σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη χώρα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, και θα μπορούν να δηλώσουν, με σειρά προτίμησης, όσες από τις επτά ειδικότητες επιθυμούν υποβάλλοντας την αίτηση τους ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Για την εισαγωγή στην εφαρμογή υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης απαιτείται ο ΑΦΜ και οι κωδικοί TAXISnet.

Το έτος κατάρτισης 2023-2024 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι ΔΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή