Η Μαρίνα Κοντοτόλη για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων

Στη Βουλή αναφορές για αποκλεισμό Μεγαλοκαλυβιωτών

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, τις αναρτήσεις του Συλλόγου πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, για την αδικία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι οχτώ (8) μήνες  μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το  Ν. Τρικάλων, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας τους να απαντήσουν στη Βουλή σε όσα αναφέρει ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, για τον αποκλεισμό που βιώνουν οι επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και για την εγκατάλειψη του χωριού συνολικά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, εδώ και οχτώ μήνες τα γκρεμισμένα σπίτια και οι αποθήκες παραμένουν ακριβώς όπως ήταν, αποτελώντας εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ όλοι αρνούνται την ευθύνη αποκομιδής τους. Στα καθημερινά και άλυτα,  προς στιγμήν,  προβλήματά τους, έρχεται να προστεθεί και ο αποκλεισμός τους από την Ενίσχυση των Επιχειρήσεων στις Περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 (Κοινή Υπουργική Απόφαση 35108/2024 – ΦΕΚ 2549/Β/30-4-2024).

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για:

  1. Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
  2. Τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
  3. Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός από την πλατφόρμα ενίσχυσης των πλημμυρισμένων επιχειρήσεων των Μεγάλων Καλυβίων».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της τις  αναρτήσεις της Επιτροπής Πλημμυροπαθών των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, τις καταθέτει ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή για τη μεγάλη αδικία σε βάρος των κατοίκων των Μ. Καλυβίων που οχτώ μήνες μετά τις πλημμύρες και παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι μη λύνονται, έρχεται να προστεθεί και ο αποκλεισμός τους από την Ενίσχυση των Επιχειρήσεων στις Περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Στις αναρτήσεις της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

  • Οχτώ μήνες μετά και τα γκρεμισμένα σπίτια και οι αποθήκες παραμένουν όπως ήταν, αποτελώντας εστίες μόλυνσης για όλους τους κατοίκους της περιοχής και κανένας δεν αναλαμβάνει την αποκομιδή τους.
  • Διερωτόμαστε πώς είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις μιας καθολικά πλημμυρισμένης  περιοχής  να εξαιρούνται των ενισχύσεων.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 24Μαΐου 2024

Ακολουθούν οι αναρτήσεις της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα

Οι πλημμυροπαθείς της Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων ανησυχούν που ακόμα, πάνω από οχτώ μήνες μετά την πλημμύρα, δεν έγινε τίποτα με τα γκρεμισμένα σπίτια και τις αποθήκες: ούτε οι φάκελοι ήρθαν, ούτε κάποιος δεσμεύτηκε για την αποκομιδή των γκρεμισμένων και πλέον αποτελούν εστίες μόλυνσης με κίνδυνο της υγείας όλων των κατοίκων.

Για τον λόγο αυτό προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης την Τετάρτη 22/5 και ώρα 13:00 το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης των Τρικάλων όπου υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων διεκδικώντας την αποκομιδή των γκρεμισμένων με έξοδα και ευθύνη του Δήμου.

Επίσκεψη επίσης θα γίνει στην Αντιπερειφεριάρχη για το ίδιο θέμα και όπου επίσης θα θέσουμε υπόψη της και τον αποκλεισμό των πλημμυρισμένων επιχειρήσεων από την ενίσχυση.

Μεγάλα Καλύβια

Δευτέρα 20/5/2024

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …