Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Μαρίνα Κοντοτόλη στα πληγέντα χωριά των Τρικάλων

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, επισκέφτηκε χθες Δευτέρα τον Πλάτανο, το Ρίζωμα και το Αρδάνι Τρικάλων, κάνοντας αυτοψία στις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση της 26ης Αυγούστου.

Περιόδευσε με γεωργούς και κτηνοτρόφους στις καλλιέργειες, στους στάβλους και στις αποθήκες που χτυπήθηκαν ανελέητα από το καταστροφικό μπουρίνι, κυρίως στο χωριό του Πλάτανου. Είδε με τα μάτια της καλλιέργειες από καπνά, βαμβάκι, αμπέλια, αμύγδαλα και πράσα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και τις στέγες ποιμνιοστασίων και σπιτιών να έχουν ξηλωθεί, ενώ αρκετοί δρόμοι είναι ακόμη πλημμυρισμένοι και γεμάτοι λάσπες.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και την αγωνία τους για την επαγγελματική τους βιωσιμότητα μετά και από αυτή την καταστροφή, ενώ αγωνίζονταν ήδη ενάντια στα συσσωρευμένα χρέη, στην τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και στις χαμηλές τιμές στο χωράφι.

Μετά τη συνάντηση, η κα Μαρίνα Κοντοτόλη, δήλωσε:

«Είναι πράγματι συγκλονιστικό να βλέπεις το βιος σου κατεστραμμένο. Είναι στιγμές που νιώθεις τόσο μικρός κι ανήμπορος απέναντι στην καταστροφική μανία της φύσης. Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και δεν πρέπει να μην είμαστε απλοί θεατές. Όμως, ακριβώς εδώ, έρχεται η οργανωμένη πολιτεία, η οποία οφείλει να τείνει χείρα βοηθείας, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη κι επί της ουσίας.

Καλώ, επομένως, την κυβέρνηση, τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ΕΛΓΑ να σπεύσει άμεσα να εξαγγείλει ένα πακέτο μέτρων που θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου δίκαια, αμερόληπτα κι αντικειμενικά, ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους και τα επόμενα χρόνια, ζώντας με αξιοπρέπεια κι αυτοσεβασμό.

Θα παρακολουθώ ανελλιπώς την εξέλιξη των πραγμάτων κι αν χρειαστεί, θα παρέμβω αρμοδίως για την αποκατάσταση της των πληγέντων συμπολιτών μας. Ήμουν και θα είμαι πάντα στο πλευρό τους».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή