Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Μαρίζα Κωχ για τον μεγάλο μας Βασίλη Τσιτσάνη

Σαν σήμερα γεννήθηκε και πέθανε ο μέγας Τρικαλινός Βασίλης Τσιτσάνης. Το όνομά του πρωταγωνιστεί μια τέτοια μέρα σε αναφορές πολλών διάσημων ανθρώπων της Τέχνης, μιας και πρόκειται για τον άνθρωπο που έμελλε να θέσει δικές του αφετηρίες στη μουσική και σήμερα να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της τέχνης στη χώρα μας.

Με ιδιαίτερα χαρά είδαμε την ανάρτηση της σπουδαίας Μαρίζας Κωχ (από εκεί και η φωτογραφία του εξωφύλλου) στην οποία μοιράζεται στιγμές με τον Βασίλη Τσιτσάνη και μοναδικές εμπειρίες δίπλα στον κορυφαίο τραγουδοποιό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπημένοι μου, ένα ενθύμιο στην μνήμη του Βασίλη Τσιτσάνη που σαν σήμερα ήρθε στην ζωή και σαν σήμερα έφυγε. Αξιώθηκα να τον γνωρίσω και να ξενυχτίσω πολλές φορές στο Χάραμα μετά από τις παραστάσεις που είχαμε στην μπουάτ Αποσπερίδα με τον Νίκο Ξυλούρη. Μπαίνοντας στο Χάραμα, απέναντι ήταν το πάλκο και μόλις με έβλεπε μου φώναζε: Ελα Μαρίκα να πούμε τα δικά μας! Η Σωτηρία Μπέλλου μου πρόσφερε την καρέκλα της και ο Τσιτσάνης άρχιζε να παίζει τα τραγούδια του στους τόνους που τα είχε τραγουδήσει η Μαρίκα Νίνου…Γεννήθηκα για να πονώ, Κάθε βράδυ λυπημένη, Νύχτες μαγικές, Αραπιά, Ζαΐρα…και η Βαγγελιώ Μαργαρώνη στο πιάνο, άφταστη στο ακομπανιαμέντο!  Ήταν μια εμπειρία μοναδική για μένα. Κάποτε έγραψα κι εγώ το τραγούδι: Κι εσύ τρελλή με τυραννάς (σχολή Τσιτσάνη!)…»

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή