Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η μεγάλη μάχη των Τρικαλινών υποψηφίων για την ψήφο των ετεροδημοτών

Γρίφος η συμμετοχή όσων ψηφίζουν αλλά δεν διαμένουν στην περιοχή μας

Ελάχιστες μέρες έχουν μείνει για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023 και οι πολίτες μπορούν εύκολα να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν. Μάλιστα έχουν ενσωματωθεί στους καταλόγους και οι ετεροδημότες που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2023 με μεταβολές μέχρι και τις 28/02/2023. Όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν αίτηση για μεταφορά, από 1η Μαρτίου και μετά, θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή που είχαν τα δικαιώματά τους, καθώς δεν ενσωματώθηκαν στις αλλαγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατη πλέον η ανάκληση της αίτησης, δηλαδή η διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Στην διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/ μπορείτε να δείτε που ψηφίζετε χωρίς κωδικούς και passwords. Αρκεί να συμπληρώσετε το όνομα, το επώνυμο, αλλά και τα ονόματα των γονιών σας και την χρονολογία γέννησή σας.

Αυτά, όσον αφορά στα διαδικαστικά που αφορούν τους ετεροδημότες. Στα Τρίκαλα, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, η προσοχή των υποψηφίων στρέφεται στους ετεροδημότες και στη συμμετοχή τους στις κάλπες. Όπως αναφέρουν πολιτικά γραφεία, φαίνεται ότι παραμένει χωρίς εκτίμηση πόσοι θα καταφέρουν ή θα επιλέξουν να συμμετέχουν στις εκλογές στον τόπο καταγωγής τους την ώρα που διαμένουν σε άλλη πόλη. Σε αυτό θα συντελέσουν πολλοί παράγοντες. Καταρχάς, το οικονομικό ζήτημα και τα έξοδα μετακίνησης που για μια οικογένεια παραμένουν σημαντικά αυξημένα. Επίσης, πολλοί επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στα πάτρια εδάφη, οπότε δύσκολα θα επαναλάβουν τη διαδρομή μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Τέλος, οι εκλογές σε μια περίοδο με αυξημένες μαθητικές υποχρεώσεις και τις πανελλήνιες εξετάσεις μπροστά, ίσως αποτρέψουν αρκετές περιπτώσεις οικογενειών να μπούνε σε αυτή τη διαδικασία βγαίνοντας από το καθημερινό απαιτητικό πρόγραμμα.

Όπως και να έχει, ήδη υποψήφιοι και κόμματα στην περιοχή του νομού Τρικάλων, σχεδιάζουν τη δική τους κινητοποίηση ώστε να πείσουν αφενός για την αναγκαιότητα της ψήφου, αφετέρου να κερδίσουν τον ..σταυρό προτίμησης. Πολιτικές εκδηλώσεις, επιστολές, τηλεφωνήματα σε αστικά κέντρα όπου διαβιούν αρκετοί συντοπίτες μας έχουν ήδη μπει στο πρόγραμμα, ελπίζοντας ότι θα παρακινήσουν για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μένει να δούμε σε πιο ποσοστό θα το καταφέρουν μιας και η ψήφος των ετεροδημοτών και ο βαθμός συμμετοχής τους, ειδικά φέτος αναμένεται να έχει σημαντική βαρύτητα στην έκβαση των εκλογών….

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή