Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η METEORO WINERY στη μεγάλη γιορτή για το κρασί και τα Θεσσαλικά αποστάγματα

Δυναμική παρουσία της Οικογένειας Τσίνα στο 1st Thessalian Wine & Spirits Festival 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το 1st Thessalian Wine & Spirits Festival, το διήμερο 13-14 Μαΐου. Το φεστιβάλ που αναμένεται να καθιερωθεί ως ετήσιο δρώμενο, με τους διοργανωτές να στοχεύουν στην ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας και του πολιτισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, κτήριο που αποτελεί ορόσημο για την πόλη της Λάρισας.

Μια γιορτή γύρω από τον οίνο και τα αποστάγματα που έχει ως στόχο τη γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού, του τσίπουρου και λοιπών αποσταγμάτων και, πιο συγκεκριμένα, τη γνωριμία με την οινική περιοχή της Θεσσαλίας.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Ένωσης Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, και με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

Ανάμεσα στους 24 Θεσσαλούς οινοποιούς και αποσταγματοποιούς που συμμετείχαν παρουσιάζοντας τα κρασιά και τα αποστάγματά τους, με την συμμετοχή της ξεχώρισε και η δική μας τρικαλινή εταιρία METEORO WINERY (ΜΕΤΕΩΡΟ ΟΙΝΟΙ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ – ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΝΑΣ).

Στους επισκέπτες του Φεστιβάλ δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν εξαιρετικές ποικιλίες οίνου, αλλά και τσίπουρο, με καταγωγή από τους εκλεκτούς αμπελώνες των Μετεώρων και της αρχαίας Φαλώρειας.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η premium σειρά «Μετέωρο» με δύο επιλογές σε ποικιλίες λευκού οίνου, Μαλαγουζιά και Ασύρτικο (συλλεκτικό), δύο επιλογές σε ερυθρό οίνο, Cabernet Syrah και Syrah, και μία επιλογή σε ροζέ ξηρό οίνο Cabernet Syrah. Η συγκεκριμένη σειρά είναι μελετημένη ώστε να μπορεί να συνοδεύσει και να ταιριάζει απόλυτα με κάθε γεύμα.

Ακόμη, παρουσιάστηκε η σειρά «Αδαμάντινος», ένα κρασί πιο ελαφρύ, ιδανικό για κατανάλωση σε wine bar, αλλά και ως συνοδεία σε ελαφριά πιάτα. Οι επισκέπτες μπορούσαν να διαλέξουν ανάμεσα σε λευκό οίνο Μοσχάτο Chardonnay, Ροζέ ημίξηρο οίνο Cabernet Syrah και κόκκινο ξηρό Cabernet Syrah.

Με παραδοσιακές και πρωτότυπες γεύσεις που ξυπνάνε τις αισθήσεις, η οικογένεια Τσίνα παρουσίασε 2 διαφορετικές σειρές οίνου, με συνολικά 8 ετικέτες, και 2 ετικέτες τσίπουρου, τα «ΜΕΤΕΩΡΟ» με και χωρίς γλυκάνισο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κρασιά της οικογενείας Τσίνα  αποσπούν συνεχόμενες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς, ενώ το τσίπουρό τους αποτελεί εξαιρετικό προϊόν που εντυπωσιάζει με την αμεσότητα της έκφρασής του.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή