Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Μικτή Νεανική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Κων/νος Ευθυμιάδης ταξιδεύει για συναυλίες στη Νότιο Ιταλία

Αναχωρεί αύριο Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 ο Νίκος Ευθυμιάδης με την Μικτή Νεανική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης για την Νότιο Ιταλία.

Συγκεκριμένα, τιμητική πρόσκληση συμμετοχής έλαβε ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας για να συμπράξουν με Συμφωνική Ορχήστρα και Σολίστ με σπουδαίους νεαρούς μουσικούς από Ιταλία και Βουλγαρία για πέντε συναυλίες στη «Μεγάλη Ελλάδα» της Νοτίου Ιταλίας.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει σε αυτή την περιοδεία η Νεανική Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας- Κων/νος Ευθυμιάδης που από 24 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021 θα συμπράξει σε τρία κορυφαία αριστουργήματα της Ναπολιτάνικης Σχολής και της Σχολής της Βιέννης, προσκεκλημένη διαφόρων φορέων της Vasilicata και της Puglia, της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να πραγματοποιήσει πέντε συναυλίες σε διάφορες πόλεις.

Συγκεκριμένα, η Νεανική Μικτή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη θα συμπράξει με συμφωνική ορχήστρα και σολίστ από την Ιταλία και την Βουλγαρία στην παρουσίαση τριών σημαντικών συμφωνικό-χορωδιακών έργων του μπαρόκ της κλασσικής περιόδου.

Στις πέντε(5) συναυλίες , θα παρουσιάσει τα δυο Stabat Mater των Tommaso Traetta(1717-1779) και Fedele Fenaroli(1730-1818) για σολίστ, ορχήστρα και χορωδία και του Ave Verum Corpus του Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791).

H Νεανική Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης θα εμφανισθεί στις παρακάτω πόλεις :
-28/9 Στην Μοναδική Μαtera, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019, στο MUSEO RIDOLA.
-29/9 Στον πανέμορφο καθεδρικό Ναό της ΑCERENZA-VASILICATA
-30/9 Στην VENOSA,στην πανέμορφη εκκλησία στο COMPLESSO της SANTISSIMA TRINITA
-1/10/ Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στην GRAVINA
-2/10 Στον καταπληκτικό καθεδρικό ναό του BITONTO-BARI.

Η Μικτή Νεανική Χορωδία Καρδίτσας, που λειτουργεί στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδίας και Διευθυντών Χορωδίας με άτομα ηλικίας 18-30 ετών, είναι ένα καινούριο φωνητικό σύνολο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη χορωδιακή ζωή.

Οι προσεχείς εμφανίσεις της Μικτής Νεανικής Χορωδίας περιλαμβάνουν έργα- αφιερώσεις στον Δάντη Αλιγκέρι και στον Γεώργιο Καραϊσκάκη που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Όσοι νεαροί χορωδοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας 2441075440 και 2441021970.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή