Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Mustang αναδείχτηκε το δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο για το 2019

Με την ευκαιρία των γενεθλίων των 56 χρόνων της, η Mustang γιόρτασε δύο παγκόσμιους τίτλους σε επίπεδο πωλήσεων, και συγκεκριμένα αυτόν του πιο καλοπουλημένου σπορ αυτοκινήτου και του best-seller στην κατηγορία sports coupe για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η Mustang είναι επίσης το αδιαφιλονίκητο best-seller σπορ μοντέλο στην Αμερική τα τελευταία 50 χρόνια.

«Είμαστε περήφανοι για τη διεύρυνση της γκάμας μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Mustang» δήλωσε ο Jim Farley, chief operating officer της Ford Motor Company. «Από τη Σουηδία μέχρι τη Σαγκάη, όλο και περισσότεροι θιασώτες της σπορ οδήγησης απολαμβάνουν την αίσθηση ελευθερίας και του αμερικανικού “ανοιχτού δρόμου” με τις νέες Mustang. Μας τιμά η εμπιστοσύνη των κατόχων, φίλων και ένθερμων οπαδών του αυτοκινήτου επί 56 χρόνια και συνεχίζουμε.

Δύο παγκόσμιοι εμπορικοί τίτλοι 

Το 2019, πουλήθηκαν 102.090 οχήματα Mustang, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία ταξινομήσεων της IHS Markit, ένα αποτέλεσμα που την καθιστά το πιο καλοπουλημένο σπορ μοντέλο σε όλο το κόσμο. Το ίδιο διάστημα, οι πωλήσεις της Mustang στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 33%, στην Πολωνία, αντίστοιχα, κατά 50% ενώ στη Γαλλία σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Το 2019 σηματοδοτεί επίσης την πέμπτη συνεχή χρονιά που η Mustang διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου best-seller στην κατηγορία sports coupe, η οποία, σύμφωνα με την IHS Markit, περιλαμβάνει δίθυρα και cabrio μοντέλα.

Η Ford πούλησε 9.900 Mustang στην Ευρώπη το 2019, επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση 3% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.*

Γκάμα υψηλών επιδόσεων

Στην Ευρώπη, η Mustang διατίθεται σε εκδόσεις fastback και cabrio, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο βενζινοκινητήρες, τον 5.0L V8 με ισχύ 449 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων ή εξάρι μηχανικό ή τον 2.3L EcoBoost που αποδίδει 291 ίππους με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η ειδική έκδοση Mustang BULLITT, με αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0L ισχύος 460 ίππων και fastback αμάξωμα, διατίθεται σε χρωματισμούς Shadow Black ή στην κλασσική Dark Highland Green, και με μοναδικές λεπτομέρειες εσωτερικού και εξωτερικού.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή