Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η «Νίκη» του Χωμενίδη στη Λέσχη Ανάγνωσης ΚΚΤ

Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε στη Λέσχη Ανάγνωσης του Καταστήματος Κράτησης των Τρικάλων τον βραβευμένο και καταξιωμένο συγγραφέα κ. Χρήστο Χωμενίδη. Το μυθιστόρημά του «Νίκη», το οποίο απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος, επιλέχθηκε ως θέμα προς μελέτη και συζήτηση.

Στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου, ο συγγραφέας συζήτησε με τα μέλη της Λέσχης για τη συγγραφή του έργου και τα αυτοβιογραφικά στοιχεία που υπάρχουν στις σελίδες του, καθώς ο τίτλος του βιβλίου είναι και το όνομα της μητέρας του, μέσα από τα μάτια της οποίας αφηγείται γεγονότα και περιόδους που διαμόρφωσαν την ιστορία της Ελλάδας τον 20ο αιώνα. Επίσης, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν σκέψεις και απορίες σχετικά με το έργο αλλά παράλληλα συζήτησαν με το συγγραφέα και για πολλά κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά θέματα της εποχής που διανύουμε.

Ευχαριστούμε τον κ. Χωμενίδη που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, καθώς και τις Εκδόσεις Πατάκη για τη δωρεά των αντιτύπων στη Λέσχη Ανάγνωσης.

Ευχόμαστε να φιλοξενήσουμε και με φυσική παρουσία τον κ. Χωμενίδη στη Λέσχη όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή