Η Nissan ανακοινώνει τους νικητές διαγωνισμού βιβλίων για παιδιά, στην Ιαπωνία

Η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε πρόσφατα τους νικητές του 36ου Nissan Children’s Storybook και του Picture Book Grand Prix, που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας, στην Οσάκα.

Ο Izumi Yamamoto κέρδισε το Storybook Grand Prize για το βιβλίο με τίτλο “Nasubi wa Naniiro ?”; (“Τι χρώμα έχει μια μελιτζάνα;”). Παράλληλα, ο Satoko Iwasaki, κέρδισε το Picture Book Grand Prize για το “Kutsuya-san to Obake” (“Ο Τσαγκάρης και τα Φαντάσματα”).

Ο διαγωνισμός, που αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων κοινωνικού χαρακτήρα της Nissan, προσέλκυσε 2.402 συμμετοχές από ερασιτέχνες συγγραφείς και εικονογράφους.

Το “Nasubi wa Naniiro?” λέει την ιστορία για ένα αγόρι και μια καινούργια συμμαθήτριά του, ένα κορίτσι, που τον βοηθά να σταματήσει τον λόξυγγα. Οι σύντομες συνομιλίες τους απεικονίζουν εξαιρετικά μια απόσταση μεταξύ τους, ενώ οι καλά τοποθετημένες περιγραφές των χρωμάτων δημιουργούν με επιτυχία έναν μοναδικό, πολύχρωμο κόσμο.

Στο “Kutsuya-san to Obake”, γνώριμα φαντάσματα από τις Ιαπωνικές λαϊκές ιστορίες, επισκέπτονται έναν υποδηματοποιό και ζητούν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Τα φαντάσματα απεικονίζονται με τολμηρό, χιουμοριστικό ύφος, σε ένα βιβλίο που μπορούν να απολαύσουν και ενήλικες.

Επιπλέον, τρία μυθιστορήματα και τρία εικονογραφημένα βιβλία κέρδισαν ειδικά βραβεία, ενώ άλλα 20 μυθιστορήματα και 10 εικονογραφημένα βιβλία κέρδισαν βραβεία αριστείας. Τα βιβλία που κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία του διαγωνισμού, θα δημοσιευθούν από την BL Publishing Co. Ltd., τον Δεκέμβριο.

Ο διαγωνισμός βιβλίων φιλοξενείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας της Osaka, με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με αφορμή τον εορτασμό της λειτουργίας του Ινστιτούτου, το 1984. Προς στήριξη των στόχων του, η Nissan έχει υποστηρίξει το διαγωνισμό από την πρώτη στιγμή.

Ο διαγωνισμός δίνει επίσης στους ταλαντούχους ερασιτέχνες συγγραφείς και εικονογράφους την ευκαιρία να γίνει η δουλειά τους επαγγελματική. Περισσότερες από 119.000 συμμετοχές έχουν καταγραφεί στα 36 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος και έχουν εκδοθεί 65 βιβλία.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, η Nissan έχει δωρίσει περισσότερα από 250.000 βιβλία σε βιβλιοθήκες και δομές φροντίδας παιδιών στην Ιαπωνία, καθώς και σε Ιαπωνικά σχολεία και φροντιστήρια εκμάθησης της Ιαπωνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Η Nissan έχει επίσης πραγματοποιήσει πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικές με τα παιδιά και τη λογοτεχνία, όπως αναγνώσεις βιβλίων στη Nissan Gallery , της Yokohama.

Στέφανος Σιμωτάς.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή