Η Nissan και η Easycharger κάνουν πραγματικότητα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικά οχήματα στην Καταλονία

1 Dec 2020 Κοσμος

Δύο νέοι σταθμοί  ταχείας  φόρτισης εγκαινιάζονται στη Λιέιδα και τη Βαρκελώνη

Η Nissan, σε συνεργασία με την Easycharger  συνεχίζουν να εργάζονται για την διεύρυνση των σημείων ταχείας φόρτισης στην Καταλονία, αυξάνοντας τις δυνατότητες πραγματοποίησης μεγάλων διαδρομών με ηλεκτρικό όχημα. Πρόσφατα, εγκαταστάθηκαν δύο νέοι σταθμοί ταχείας  φόρτισης στην Καταλονία, που θα κάνουν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων πραγματικότητα.

Σήμερα, χάρη στην αυτονομία που παρέχει το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, το Nissan LEAF, σε συνδυασμό με τις υποδομές ταχείας φόρτισης που διαρκώς αναπτύσσονται, είναι  εφικτό να καλυφθούν ολόκληρες  αυτόνομες κοινότητες , όπως της Καστίλλης & Λεόν, της Γαλικίας και της Χώρας των Βάσκων, της Μαδρίτης και Καταλονίας, καθώς και οι επαρχίες Μπανταχόθ και Βαλένθια.  Αυτό μεταφράζεται σε μια  επιφάνεια περισσοτέρων των 200.000 km²  επί του ισπανικού εδάφους  όπου μπορεί κανείς να  ταξιδέψει με ηλεκτρικό όχημα, δηλαδή περισσότερο από το ήμισυ της ισπανικής επικράτειας.

Το δίκτυο των σταθμών φόρτισης  της Nissan με την Easycharger αριθμεί πλέον τους 17. Σε αυτούς τους νέους σταθμούς υπάρχουν  2 εγκαταστάσεις  ισχύος 50 Kw και 1 διπλή εγκατάσταση ισχύος 22 Kw.  Σημειώνεται ότι η ταχυφόρτιση επιτρέπει την επαναφόρτιση του 80% της μπαταρίας του Nissan LEAF σε περίπου 40 λεπτά.

Στην Ελλάδα, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., σύνηψε πρόσφατα στρατηγική συνεργασία με την Blink Charging Hellas, θυγατρικής μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο ολοκληρωμένες λύσεις  φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τόσο για τους πελάτες της, όσο και για το δίκτυο των αντιπροσώπων και συνεργατών της.

 

Παράλληλα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-Evalia που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.)  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Κινούμαι ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ”  που προωθεί η Κυβέρνηση για την Ηλεκτροκίνηση.

 

Στεφάνος Σιμωτάς

admins
Author: admins

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …