Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Nissan θα παρουσιάσει 14 μοντέλα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Με το πρωτότυπο μηδενικών εκπομπών ρύπων IMk, να αναδεικνύει το μέλλον του Intelligent Mobility της Nissan

Η Nissan θα παρουσιάσει 14 μοντέλα στο 46ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, συμπεριλαμβανομένου του IMk, ενός νέου concept μηδενικών εκπομπών ρύπων που ενσωματώνει το μέλλον του Nissan Intelligent Mobility, το όραμα της εταιρείας για το πώς τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Παράλληλα, το Nissan LEAF e +, το Serena e-POWER, το GT-R και το νέο Skyline που εξοπλίζεται με το σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT 2.0, θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθεί στο Tokyo Big Sight, από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Nissan IMk: αστική μετακίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το Nissan IMk είναι το απόλυτο αστικό μεταφορικό μέσο, με τεχνολογίες αιχμής και την πανίσχυρη επιτάχυνση ενός EV σε ένα συμπαγές αμάξωμα, που σηματοδοτεί το μέλλον του σχεδιασμού από τη Nissan. Περισσότερο από ένα λειτουργικό αυτοκίνητο πόλης, είναι ένα κομψό όχημα σχεδιασμένο για να απαλλάξει τον οδηγό από το άγχος, προσφέροντας ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV.

Εξοπλισμένο με τις τελευταίες προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού ProPILOT και απρόσκοπτες λειτουργίες συνδεσιμότητας, το IMk μας προσφέρει μια “οπτική” στο πώς τα αστικά οχήματα μπορεί να φαίνονται στο εγγύς μέλλον. Το IMk αντικατοπτρίζει μια μινιμαλιστική αισθητική, αντλώντας στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan, που ονομάζεται Timeless Japanese Futurism. Ενσωματώνοντας λεπτομερώς το “Ιαπωνικό DNA” τόσο στο εσωτερικό του όσο και εξωτερικά, το πρωτότυπο αυτοκίνητο υπονοεί τη νέα κατεύθυνση της σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan και δείχνει πως συμβάλλει, ώστε το όραμα του Nissan Intelligent Mobility να πάρει σάρκα και οστά.

Serena e-POWER: το δημοφιλές minivan με το βραβευμένο σύστημα e-POWER

Το minivan Serena είναι γνωστό ως πρωτοπόρο των προηγμένων νέων τεχνολογιών, όπως το ProPILOT και το e-POWER. Το μοντέλο παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2018, ενώ το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER του Serena ονομάστηκε Τεχνολογία της Χρονιάς για το 2019, από τη Διάσκεψη Ερευνητών και Δημοσιογράφων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (RJC). Έχοντας ανανεωθεί από τον περασμένο Αύγουστο, το Serena διαθέτει στάνταρ στον εξοπλισμό του μια παλέτα έξυπνων τεχνολογιών ασφάλειας, ως ένα βασικό στοιχείο του Nissan Intelligent Mobility. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, βοηθούν στην παρακολούθηση της ασφάλειας περιμετρικά του οχήματος, παρεμβαίνοντας όταν είναι απαραίτητο. Η ανανεωμένη μάσκα εμπρός, επικοινωνεί με αποτελεσματικό τρόπο τις κορυφαίες ιδιότητες του Serena και του χαρίζει ένα ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα.

Νέο Nissan Skyline: το premium σπορ σεντάν με το ProPILOT 2.0

Το όνομα Skyline είναι συνώνυμο της τεχνολογίας και του ενθουσιασμού της Nissan από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο Skyline, το 1957. Το νέο Skyline HYBRID προσφέρεται πλέον με στάνταρ το Pro-PILOT 2.0, το πρώτο σύστημα υποβοήθησης οδηγού στον κόσμο, που συνδυάζει την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, με την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Σχεδιασμένο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, το ProPILOT 2.0 λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.

Nissan LEAF e +: ενισχυμένη εμβέλεια και απόδοση

Η Nissan έχει πουλήσει, σε παγκόσμια κλίμακα, περισσότερα από 430.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan LEAF, δεδομένου ότι το μοντέλο κυκλοφόρησε στην αγορά το 2010. Έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του πριν από λίγους μήνες, το LEAF e + προσφέρει περισσότερη αυτονομία και μεγαλύτερες επιδόσεις με ένα νέο κινητήρα. Η μπαταρία υψηλής χωρητικότητας και πυκνότητας, προσφέρει πρόσθετη εμβέλεια άνω του 40% (έως 458 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTC Japan). Η εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και η μεγάλη ροπή, προσφέρουν στον οδηγό του μια ακόμη πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Nissan GT-R: η απόλυτη οδηγική απόλαυση, εδώ και 50 χρόνια

Το Nissan GT-R 2020 αξιοποιεί πλήρως τις αγωνιστικές τεχνολογίες της Nissan για ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση και καλύτερο χειρισμό των επιδόσεων. Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Nissan θα παρουσιάσει το ανανεωμένο μοντέλο της επετειακής έκδοσης των πενήντα χρόνων, το Nissan GT-R 50th Anniversary , καθώς και το Nissan GT-R NISMO 2020.

• Nissan GT-R 50th Anniversary : Αυτό το μοντέλο ειδικής έκδοσης, κατασκευάστηκε ως “φόρος τιμής” στον αριστοκρατικό αλλά συνάμα και σπορ χαρακτήρα του GT-R. Έχοντας γράψει μια εξαιρετική ιστορία με τις δυνατότητές του, η εν λόγω έκδοση διατίθεται με αποκλειστικά εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία και θα προσφέρεται σε χρωματικούς συνδυασμούς, οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν τα κατορθώματα του GT-R στο Ιαπωνικό GP, εκεί δηλαδή όπου το μοντέλο έμελε να κυριαρχήσει.

• Nissan GT-R NISMO 2020: Το Nissan GT-R NISMO 2020 διαθέτει ένα μοναδικό στυλ που αντανακλά την μακροχρόνια αγωνιστική φιλοσοφία του θρυλικού αγωνιστικού οίκου της φίρμας. Έχει αναρίθμητες τεχνολογίες, εμπνευσμένες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με γνώμονα τη βελτίωση της απόδοσής του μέσω της εξαιρετικής αεροδυναμικής, της ανάρτησης, των συστημάτων μετάδοσης αλλά και κίνησης, δημιουργώντας ένα απόλυτα ισορροπημένο μηχάνημα οδήγησης που είναι έτοιμο να βγει τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα!

Με νέους αγωνιστικού τύπου στροβιλοσυμπιεστές, βελτιωμένο έλεγχο αλλαγής ταχυτήτων, ελαφρύτερα εξαρτήματα, μειωμένη συνολική μάζα και αναβαθμίσεις στα φρένα, τους τροχούς και τα ελαστικά, το Nissan GT-R NISMO 2020 κατάφερε να μειώσει κατά 2,5 δευτερόλεπτα τον χρόνο στην πίστα δοκιμών και εξέλιξης της Nissan. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αυξηθεί και η ήδη εκπληκτική σταθερότητα του μοντέλου σε υψηλές ταχύτητες, που τώρα αγγίζουν τα 300 χλμ/ώρα !

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή