Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η νύχτα των εκλογών δεν θα είναι μεγάλη!

Μπορεί – επισήμως – η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να μην έχει ανακοινωθεί, όμως – όπως όλα δείχνουν-  θα γίνουν στις 9 Απριλίου.

«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη», επαναλαμβάνει όταν ερωτάται σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα καλέσει τους υπουργούς του στο Μαξίμου στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας – πιθανότατα την Παρασκευή, 3 Μαρτίου.

Η νύχτα των εκλογών δεν θα είναι μεγάλη…

Σε κάθε περίπτωση η νύχτα των εκλογών, δεν θα είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – και υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών – Κυριάκος Πιερρακάκης, στις 21:00 το βράδυ των εκλογών θα έχουμε αποτελέσματα στο 80% των τμημάτων.

«Ξέρετε, η ιστορία του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εκλογές. Για να δανειστώ μια φράση του Ανδρέα Δρυμιώτη, είναι η μετάβαση από τον μαυροπίνακα στο να βγαίνουν τα αποτελέσματα νωρίς το βράδυ και να έχουμε μία πλήρη εικόνα του τι πρόκειται να συμβεί», σημείωσε, ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε:

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει έναν εξαιρετικό σχεδιασμό, που προβλέπει 25.000 τάμπλετ που θα διατεθούν μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας – και, αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να έχουμε νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή