Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Ολυμπιακή Φλόγα σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Φλόγα των Αγώνων θα ταξιδέψει από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο και θα περάσει από 13 Περιφέρειες, επτά Νησιά, 43 Πόλεις, 41 Δήμους, πέντε Κοινότητες, 10 Αρχαιολογικούς Χώρους και δύο Ολυμπιακά Μουσεία (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Ανάμεσα στους επιλεγμένους προορισμούς και ο νομός μας με σύντομο πέρασμα από Τρίκαλα και Καλαμπάκα.

Στη Θεσσαλία η Φλόγα θα φτάσει πρώτα στον Βόλο όπου θα διανυκτερεύσει το βράδυ του Σαββάτου (20/4).

Το πρωί της Κυριακής (21/4) η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί και η Φλόγα θα περάσει διαδοχικά από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα για να φτάσει στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, απ’ όπου θα συνεχίσει τη διαδρομή της μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Η Φλόγα θα διέλθει από το κέντρο της Καλαμπάκας διασχίζοντας την οδό Τρικάλων με φόντο τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων.

Στα Τρίκαλα, η λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στην την πεζογέφυρα του Ασκληπιού, όπου η φλόγα θα μεταφερθεί στο βωμό και θα ακολουθήσει εντυπωσιακή εκδήλωση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη των Τρικάλων επτά λαμπαδηδρόμοι. Τέσσερις εκ των οποίων είναι Τρικαλινοί. Πρόκειται για τους Χρήστο Παπανικολάου, Σοφία Σακοράφα, Φανή Τζέλη και Δημήτρη Γεωργαλή.

Στην Καλαμπάκα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11.32: Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στο ύψος του ξενοδοχείου Διβάνη και παράδοση στον πρώτο λαμπαδηδρόμο.

11.35: Στη συμβολή των οδό Τρικάλων και Αριστείδου,  παράδοση στον δεύτερο λαμπαδηδρόμο

11.38: Πλατεία Ρήγα Φεραίου, παράδοση στον τρίτο λαμπαδηδρόμο

11.41: Τελετή Υποδοχής έμπροσθεν του σιντριβανίουτης πλατείας Δημαρχείου

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στις 26 Απριλίου, στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε μία Τελετή ανοιχτή για το κοινό με ξεχωριστά καλλιτεχνικά δρώμενα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή