Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ομιλία του Διεθνολόγου Σωτήρη Σέρμπου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ομιλία πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τον καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρη Σέρμπο, με τίτλο: «Από το Κίεβο στην Ιερουσαλήμ: η διεθνής θέση της Ελλάδας σ΄ έναν κόσμο σε μετάβαση».

Ο κ. Σέρμπος αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο ενεργειακό ζήτημα που προέκυψε, τις συνέπειες για τις αγορές ενέργειας και τροφίμων, αλλά στο “μαγικό ραβδί” που αναζητείται τόσο για την ασφάλεια όσο και για την οικονομία. Τόνισε ότι ο σκληρός πόλεμος μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς θα έχει συνέπειες για τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα όπου επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται σε ένα μουσουλμανικό-ισλαμικό ακροατήριο που δεν εξαντλείται σε στενά γεωγραφικά όρια, αλλά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Ασία και Αφρική. Εκεί, τόνισε, βρίσκονται πολλές αναδυόμενες δυνάμεις που πιθανό να παίξουν σημαντικό ρόλο τις επόμενες δεκαετίες.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Σέρμπος απάντησε σε ερωτήσεις και συζήτησε με το κοινό θέματα της επικαιρότητας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σέρμπο που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την παρουσία του.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή