Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ώρα της φοιτητικής στέγης για τους Τρικαλινούς

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί γονείς και φοιτητές

Με την έναρξη της φοιτητικής χρονιάς να πλησιάζει, χιλιάδες φοιτητές πλέον, αναζητούν στέγη στις πόλεις των σχολών που πέρασαν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για έναν αγώνα δρόμου σε αναζήτηση κατάλληλου από τη μία σπιτιού και από την άλλη σε τιμή ανάλογη των οικονομικών δυνατοτήτων.

Φέτος, φαίνεται ότι η τύχη δεν είναι με το μέρος των φοιτητών, μιας και πέρα από την οικονομική δυσχέρεια έχουν να αντιμετωπίσουν και τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, που αφορά κυρίως μικρά σπίτια που μέχρι χθες χρησιμοποιούνταν ως φοιτητική στέγη. Την ίδια ώρα, οι φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστες. Ειδικά στην περιφέρεια, όπως και στα Τρίκαλα, σχεδόν ανύπαρκτες.

Τρικαλινοί σε αναζήτηση

Μιλώντας με γονείς που αναζητούν στέγη για να φιλοξενήσει τα παιδιά τους όσο θα σπουδάζουν σε κάποια άλλη πόλη, λένε στο Trikalanews.gr ότι χωρίς τη βοήθεια μεσίτη είναι σαν να ψάχνει κανείς «ψύλλο στα άχυρα»! Τα σπίτια, είναι ελάχιστα, η ζήτηση μεγάλη, ενώ από την άλλη, το γεγονός ότι απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές, αυξάνει τις τιμές εξισώνοντας τα μικρά διαμερίσματα με τα μεγαλύτερα σε επίπεδο ενοικίου.

Τι αναζητούν στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, η κατάσταση των σπιτιών που ενοικιάζονται είναι αρκετά καλή. Το γεγονός ότι στην πόλη έχει επεκταθεί πλήρως το δίκτυο φυσικού αερίου, έχει δημιουργήσει και καλύτερες προϋποθέσεις διαβίωσης κάνοντας τη ζωή των ενοικιαστών ακόμη πιο εύκολη.  Συνεπώς, αυτό που αναζητούν πρώτα από όλα οι φοιτητές στην πόλη μας, είναι σπίτια με φυσικό αέριο.

Από εκεί και πέρα, ήδη οι ιδιοκτήτες των φοιτητικών σπιτιών, έχουν καταλάβει την αξία του να νοικιάζεις επιπλωμένο διαμέρισμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάτι που επίσης αναζητούν οι νέοι φοιτητές. Πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα, με φυσικό αέριο, πρόσβαση στο κέντρο με ιδανικό μέσα στο ενοίκιο (ακόμη και αν αυτό αυξάνει σε αυτή την περίπτωση) να συμπεριλαμβάνονται και λογαριασμοί.

Και στην πόλη μας ωστόσο, η αγορά ακινήτων ειδικά σε αυτό τον τομέα έχει επηρεαστεί από την εποχική ενοικίαση διαμερισμάτων. Πολλά από τα  μικρά διαμερίσματα που άλλοτε ενοικιαζόταν σε φοιτητές, σήμερα διατίθενται για τουριστικούς λόγους, και φιλοξενία επισκεπτών για λίγες ημέρες.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή