Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η σημερινή ημέρα εδώ και χρόνια για το 5ο  Γυμνάσιο Τρικάλων γίνεται αφορμή ώστε όλοι μας να επανατοποθετηθούμε όχι πάνω στην αναπηρία, αλλά τον συνάνθρωπο, το συμμαθητή, το διπλανό μας για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Το σχολείο  θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προβληματισμού μέσα από το οποίο οι μαθητές/τριες θα συνειδητοποιήσουν τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό περιβάλλον στα άτομα με αναπηρίες πραγματοποίησε  διαδικτυακή εκδήλωση. Αρχικά, έγινε εισαγωγή για τη σημασία της ημέρας και τους στόχους της εκδήλωσης  από την Διευθύντρια του σχολείου κ. Σμιξιώτη η οποία τόνισε πως «μέσα από τέτοιου είδους  δράσεις θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές/τριες  μας ώστε  να μην έχουν προκαταλήψειςκαι να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και να αποκτήσουν στάσεις και συμπεριφορές αποδοχής της διαφορετικότητας και συμπερίληψης»

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, χρησιμοποιήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα webexως κύριο μέσο επικοινωνίας παιδαγωγών με τους μαθητές/τριες, παρουσιάστηκαν δυναμικά powerpoint και προβλήθηκαν βιντεάκια με σχετικό θέμα.Τέλος μοιράστηκαν φύλλα εργασίας, προκλήθηκε συζήτηση και η διάδρασημεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.Οι μαθητές με την ενεργό συμμετοχή τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν και να εκφράσουν τις στάσεις και απόψεις τους σχετικά με τη δυνατότητα συμπερίληψης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία στο σχολείο και στην κοινωνία. Κατέληξαν πως το κυρίαρχο σύνθημα της ζωής μας  πρέπει να είναι: «ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ»

Ψυχή των δράσεων που διοργανώθηκαν ήταν οι ειδικοί παιδαγωγοί του σχολείου κ.κ.  Διατσίγκος Δημήτριος, Μάντζιος Νικόλαος και Τσιαμούρα Σταυρούλα. Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων συγχαίρει και   ευχαριστεί πολύ τους ειδικούς παιδαγωγούς του Σχολείου για την εμπεριστατωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση – δράση που οργάνωσαν για τους  μαθητές/τριες  μας σε ένα τόσο ευαίσθητο και ουσιαστικό θέμα.

admins
Author: admins

Share:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα από τις 23 έως 27 Ιουλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα από τις 23 έως 27 Ιουλίου

Προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας λόγω έργων αποξήλωσης και αντικατάστασης οδικού δαπέδου …
Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Google αποσκοπεί στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ψηφιακή μετάβαση του …
Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της εισβολής του ΑΤΤΙΛΑ στη Μεγαλόνησο, που δυστυχώς ταυτίζεται με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας …
Έφυγε από τη ζωή η Αγόριτσα Σεμερτζίδου

Έφυγε από τη ζωή η Αγόριτσα Σεμερτζίδου

Η κηδεία θα τελεστεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων …