Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις με 5 μηχανήματα Πολιτικής προστασίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή τριών συμβάσεων προϋπολογισμού 887.477 ευρώ, με  φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Οι συμβάσεις είναι οι εξής:

–           «Προμήθεια Δύο (2) Φορτωτών Γαιών, Ενός (1) Πολυμηχανήματος τύπου Bobcat, Ενός (1) Οδοστρωτήρα Αρθρωτού Δονητικού», συνολικού προϋπολογισμού 516.936,00€

–           «Προμήθεια Ενός (1) Τροχοφόρου Εκσκαφέα Ταφρών» προϋπολογισμού 210.950,00€

–           «Προμήθεια Ενός (1) Φορτωτή Γαιών Αρθρωτού» προϋπολογισμού 159.591,69€

Το έργο στο ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014-2020 έχει τίτλο «Ενίσχυση Φορέων Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων από Φυσικές Καταστροφές (ΥΠΕΘΑ)» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.747.477,69 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με μηχανήματα, κυρίως γεωτεχνικών έργων, που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές μονάδες της Θεσσαλίας , για να μπορούν να επέμβουν άμεσα, όπου απαιτείται. Στόχος είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη των φυσικών καταστροφών ή των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και η αποκατάσταση τυχόν ζημιών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Αναγνωρίζουμε τον πολύ κρίσιμο κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνεισφορά τους στην Πολιτική Προστασία. Γι’ αυτό και φροντίζουμε να τις ενισχύουμε σε μέσα, ώστε όποτε χρειαστεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές και να συνδράμουν αποφασιστικά το έργο μας. Εξάλλου, με τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας, συμμετέχουν ενεργά στην Πολιτική Προστασία της περιοχής και έχουν συμβάλλει σημαντικά σε όλες τις περιπτώσεις που είχαμε ζητήματα εκτάκτων αναγκών, τόσο σε επίπεδο αντιμετώπισης, όσο και σε επίπεδο αποκατάστασης» τόνισε παρακάτω.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πέρα από το κύριο έργο τους για τη φύλαξη των συνόρων συνδράμουν τις ομάδες Πολιτικής Προστασίας της χώρας τόσο με τη διάθεση εξειδικευμένου ή όχι προσωπικού καθώς και μέσων, στο πλαίσιο και του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ. Η προμήθεια των μηχανημάτων θα έχει σαν άμεσο επακόλουθο τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προμήθεια των  οχημάτων και του εξοπλισμού που προβλέπεται από τη συγκεκριμένη δράση, θα έχει σαν φυσική συνέπεια την επαύξηση της συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων:

-στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με παράλληλες δυνατότητες διάσωσης και αποκατάσταση ζημιών
-στη δυνατότητα κατασκευής έργων και αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και εγκαταστάσεις
-στη συντήρηση και  διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων

-σε εργασίες πρόληψης φυσικών καταστροφών όπως αντιπυρικές ζώνες και αντιπλημμυρικά έργα.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή