Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο 14ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Κώστας Αγοραστός: Στηρίξαμε έμπρακτα και διαρκώς τον μελισσοκόμο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχε  στο 14ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Το Φεστιβάλ μελιού αποτελεί τη  μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας που γίνεται στην Ελλάδα και δίνει την ευκαιρία στον μελισσοκομικό κόσμο να προβάλει το «νέκταρ των θεών» σε μία ιδανική χρονική περίοδο, λίγο πριν τις γιορτές, να συνάψει εμπορικές συμφωνίες, αλλά και να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες παραγωγικές, τεχνολογικές και εμπορικές εξελίξεις του κλάδου.

Στο Φεστιβάλ οι θεσσαλοί μελισσοκόμοι προέβαλαν τις θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων τους και παρουσίασαν  το μέλι και την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της Θεσσαλίας καθώς και τα παράγωγα μελιού στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαχρονικά είναι αρωγός και συμπαραστάτης των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Συμμετείχαμε και φέτος στη μεγαλύτερη εκδήλωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας, με στόχο την προβολή και προώθηση του θεσσαλικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παραγωγούς μας, γιατί η αγάπη τους για το μέλι, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό προϊόν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τους μελισσοκόμους.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιήσαμε το δυο φορές βραβευμένο πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» που οδηγεί στη δημιουργία ελληνικού γένους βασιλισσών μελισσών για πρώτη φορά στη χώρα.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Περιφέρεια προχώρησε σε μελέτη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μελιού στη Θεσσαλία. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και το Γενικό Γραμματέα Δ. Παπαγιαννίδη οι μελισσοκόμοι για πρώτη φορά έχουν το δικαίωμα ένταξης στα «Σχέδια Βελτίωσης» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου.

Η Περιφέρεια στηρίζει δράσεις εξωστρέφειας χρηματοδοτώντας τη συμμετοχή των μελισσοκόμων σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παράλληλα, με τις προτεραιότητες του Υπουργείου στον κλάδο, ανακοίνωσε τις παρεκκλίσεις που ενέκρινε στις δράσεις του τομεακού προγράμματος, για όλους τους μελισσοκόμους που επλήγησαν από πλημμύρες ή πυρκαγιές το 2023.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή