Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντηρεί με 300.000 ευρώ την ιστορική μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Λιμπόχωβο Μετεώρων

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την  έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 300.000 ευρώ, που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου «Ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης Ιερού Ναού Παναγίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Λιμποχώβου Δ. Μετεώρων». Το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ιεράς Μονής Λιμποχώβου Δήμου Μετεώρων, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες προχωράμε στην αποκατάσταση ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σχεδιασμό και στρατηγική αναδεικνύουμε τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλίας, ενισχύοντας το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Οι εργασίες αφορούν την επισκευή της στέγης, ενέματα τοιχοποιών, αρμολογήματα των επιφανειών, επιστρώσεις δαπέδου, τοποθέτηση ελκυστήρων και του ξύλινου τέμπλου, μερική συντήρηση τοιχογραφιών και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (φωτισμός, πυροπροστασία , υποδομή θέρμανσης και λοιπές εγκαταστάσεις). Επιπλέον προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών του περιβάλλοντος χώρου με ολοκλήρωση των επενδύσεων και των πλακοστρώσεων περιμετρικά του ναού.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή