Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Η Πετρόσουπα» – Μια μικρή θεατρική παράσταση του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

Μας δείξατε τι όμορφο που είναι να μοιράζεσαι αυτά που έχεις. Τι κι αν μας λένε SMART CITY, αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι; Κι ευτυχία χωρίς αγάπη και μοίρασμα δεν γίνεται…”

 

 

Το γνωστό και αγαπημένο παραμύθι , «Πετρόσουπα» που οι ρίζες του απλώνονται από την Ασία  ως την Ευρώπη, διασκεύασε και δραματοποίησε ο Όμιλος ‘Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι’ του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου: Τρεις σοφοί μάγοι, που περιπλανιούνται πάντα τη μέρα των Χριστουγέννων για να δώσουν το φως της σοφίας και της αγάπης σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, φτάνουν στην Εξυπνούπολη.

Εκεί έχει απλωθεί παντού η κατήφεια, ο εγωισμός, η αντιζηλία, ο φόβος και η μοναξιά, ενώ το μόνο που λειτουργεί σωστά είναι το wifi και οι έξυπνες συσκευές. «…Το πιο θλιβερό όμως είναι τα παιδιά. Δεν παίζουν μαζί, ούτε κάνουν παρέα. Δεν κρατάνε τρίγωνο, δεν τραγουδούν τα κάλαντα.

« – Μας δείξατε τι όμορφο που είναι να μοιράζεσαι αυτά που έχεις. Τι κι αν μας λένε SMART CITY, αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι; Κι ευτυχία χωρίς αγάπη και μοίρασμα δεν γίνεται.

-Και να σκεφτείτε ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι τόσο απλό, όσο και το να φτιάξουμε μια πετρόσουπα!»

Δεν λάμπουν τα ματάκια τους από χαρά. Κολλημένα τα μουτράκια τους σε μια οθόνη, ώρες ατελείωτες..». Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν με έναν δικό τους τρόπο να φέρουν τους κατοίκους πάλι κοντά  και να τους κάνουν να νιώσουν ξανά την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα, το χαμόγελο και την ευτυχία.

  • Η διασκευή έγινε από κοινού, με τη συμμετοχή όλων των μελών του θεατρικού Ομίλου.
  • Τους διαλόγους και την αφήγηση έγραψε η Σταυρούλα Μπίτη (υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου, φιλόλογος)
  • Τους στίχους του τραγουδιού στο τέλος της παράστασης έγραψε η Μαρία Μουτσάκη (υπεύθυνη εκπαιδευτικός του ομίλου, φιλόλογος)
  • Σκηνοθετικές οδηγίες: Μαρία Μουτσάκη, Σταυρούλα Μπίτη
  • Η ενορχήστρωση και η μουσική απόδοση του τραγουδιού έγινε από τον Μουσικό του σχολείου, Γιάννη Λιόλιο, και τους μαθητές του Ομίλου Μουσικής.

Το μήνυμα που πήραν οι μαθητές του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων είναι ότι η απάντηση σε όλα είναι ο άνθρωπος. Η ευτυχία βρίσκεται μόνο στις μεταξύ μας σχέσεις, στην αγάπη και στη  ζεστή καρδιά. Και τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ όμορφη αφορμή να νιώσουμε τη χαρά της προσφοράς και του μοιράσματος. Το έλεγε εξάλλου και το ρεφραίν του τραγουδιού που όλοι τραγουδούσαν στο τέλος του έργου:

«Κι αν ήμασταν ξένοι, /σκυφτοί, μοναχοί

απόψε την ίδια /ας κάνουμε ευχή.

Το χέρι σου δώσ μου / και πάμε αγκαλιά

Το θαύμα του κόσμου / να νιώσει η καρδιά!»

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή