Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η παρουσίαση του βιβλίου «Η Κορυφή – Καπρόι του Ασπροποτάμου»

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Κορυφή – Καπρόι του Ασπροποτάμου», Ιστορικά, Λαογραφικά, γενεαλογικά του Γιώργου και της κόρης του Ειρήνης Κουρεμένου στην πλατεία του οικισμού στις 13 Αυγούστου το απόγευμα.

Οι συγγραφείς, διακατεχόμενοι από πληθωρική αγάπη και έντονο πατριωτικό συναίσθημα για το χωριό τους, αποφάσισαν να καταγράψουν την καθημερινότητα του παρελθόντος, τα ήθη και τα έθιμα, τις κάθε είδους εκδηλώσεις των προγόνων τους και όπου ήταν εφικτό να παραθέσουν όσα ιστορικά στοιχεία προέκυψαν από την πενταετή έρευνά τους, για το χωριό και για την ευρύτερη περιοχή.

Η έκδοση του παρουσιαζόμενου βιβλίου από τον εκδοτικό οίκο του συμπατριώτη των δύο συγγραφέων Αντώνη Σταμούλη, αποτελεί την πληρωμή των τροφείων του Γιώργου για όσα του πρόσφερε το χωριό του, αλλά και της κόρης του Δρ Ειρήνης, η οποία, λόγω της επιστήμης της, ασχολείται με το αντικείμενο.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Μεσοχωρίτης φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Καλαντζής, προλόγισε ο Κορυφιώτης χειρουργός γιατρός Παύλος Στασινός και μίλησαν για το περιεχόμενο του βιβλίου οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμάς Μπάκας (ιστορικός) και Δημήτρης Ράπτης (λαογράφος). Παρουσίασαν το βιβλίο με απλό τρόπο και με λόγο επιστημονικό και μεστό, παραθέτοντας πληθώρα στοιχείων από τις σελίδες του.

Αποσπάσματα κειμένων και απαγγελίες ποιημάτων διάβασε η φιλόλογος καθηγήτρια και ποιήτρια Βίκυ Αναγνώστη-Μπούρη. Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά οι Τετρακωμίτες μουσικοί Γιώργος Φλούδας με το βιολί του και ο συνοδός του με το λαούτο και το τραγούδι. Έπαιξαν τραγούδια ιστορικά, ποιμενικά, και παραδοσιακά ακούσματα των αρραβώνων, του  γάμου και των πανηγυριών του χωριού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, πρόεδροι και μέλη Συλλόγων των γύρω χωριών καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής Ασπροποτάμου.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας με γραπτό μήνυμά του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης κ. Χήρας με την παρουσία του και τα θερμά του λόγια, ο μηχανικός και συντοπίτης Ηλίας Καραγεώργος, ο Λαρισαίος ιστορικός και εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστας Σπανό, επίσης με γραπτό μήνυμά του, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού, Μορφωτικού, Λαογραφικού Συλλόγου Κορυφής Καπρό Λιλή Χονδρού και ο εκδότης του βιβλίου Αντώνης Σταμούλης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τις σελίδες του βιβλίου που έπαιξαν οι παραπάνω μουσικοί.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή