Άρθρα – Απόψεις

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ

7 Feb 2022

Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Ο Ισοκράτης (436-338 π.Χ), ένας μεγάλος ρήτορας της Αρχαίας Ελλάδας έλεγε πως «το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσι» δηλ. «το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό, αυτών που την κυβερνούν».

Τον τελευταίο καιρό η Βουλή των Ελλήνων μετατράπηκε σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ, η οποία, φυσικά αντανακλά και την ΚΟΛΑΣΗ της κοινωνίας.

Για το ΤΕΛΜΑ αυτό κάποιοι ευθύνονται.

Είναι αυτοί που απαξίωσαν τις Αξίες, τα Ιδανικά και τα Ιδεώδη της φυλής.

Αυτοί, που μας κυβέρνησαν, που μας κυβερνούν που θέλουν…. Πάλι να μας σώσουν, με επικίνδυνα, Διχασμένη κοινωνία.

Οι πολίτες, πλεον, δεν θέλουν άλλους ΣΩΤΗΡΕΣ.

Το ΤΕΡΑΣ του Χουλιγκανισμού στο ποδόσφαιρο κάποιοι το έφτιαξαν, κάποιοι το συντηρούν και κάποιοι το εκμεταλλεύονται.

Μακάρι να ξυπνήσει η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη και το έγκλημα του Άλκη Καμπανού και το αίμα του παιδιού αυτού, να φέρει και το τέλος μιας Άναρχης ζωής, στις πλάτες του ιδεώδους, που λέγεται Αθλητισμός.

Οι Δημοκρατικές κυβερνήσεις, δεν επιτρέπεται να ανέχονται βασικές παραβιάσεις των συνταγματικών ελευθεριών και να γίνονται εγκλήματα σε βάρος των πολιτών.

Δεν μπορούν και οι σημερινοί κυβερνώντες να ζηλεύουν την … δόξα του Σουλτάνου Ερντογάν και να διοικούν αυταρχικοί, χωρίς ίχνος ντροπής.

Σήμερα, σε καθημερινή βάση, χάνονται εκατοντάδες συνάνθρωποι και κανένας… υπεύθυνος δεν λογοδοτεί.

Όλοι τους έχουν, με νόμο, το Ακαταδίωκτο. Την γιαγιά, όμως που πουλούσε ραδίκια, στην Λαμία, για να ζήσει μεσούσης της πανδημίας, την έβαλαν… πρόστιμο… 300ευρώ!

Κάπως έτσι σφυρίζει αδιάφορα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για το ΤΕΡΑΣ της Ακρίβειας, που καταστρέφει την κοινωνία μας.

Με μέτρα… ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ δεν λύνονται τόσο καυτά προβλήματα.

Η Λαϊκή κατακραυγή απαιτεί σημαντικές μειώσεις σε φόρους, σε καύσιμα και σε τρόφιμα και αύξηση των μισθών και των συντάξεων.

«μη θησαυρίζετε θησαυρούς επι της γης, όπου σης και βρώσις αφανίζει» λέγει το κατά Ματθαίου Ευαγγέλιο (στ’ 14-21).

Ας το εφαρμόσουν αυτό οι κυβερνώντες και ας αφήσουν κατά μέρος το βρώμικο σκηνικό των εκβιασμών, των απειλών και της προπαγάνδας, που τόσο άσχημα τα παίζουν τα Μ.Μ.Ε.

Με τέτοιες συμπεριφορές οι φίλοι γίνονται εχθροί και δυναμώνουν οι κάθε είδους Φουρθιώτιδες, που απειλούν να βγάλουν στη φόρα τα … άπλυτα του πολιτικού συστήματος ακόμα και με ροζ βίντεο.

Η κοινωνία απαιτεί να ληφθούν μέτρα για το Ε.Σ.Υ. και τους Υγειονομικούς, για τον Οικονομικό Αρμαγεδώνα που ζούμε, για την Ισότητα και για τον σεβασμό των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ήρθε η ώρα να γίνουν ΕΡΓΑ και να ξεχάσουν αυτοί που μας κυβερνούν, τις προεκλογικές υποσχέσεις, που δίνουν και που δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα, δεδομένου ότι η χώρα μπήκε σε Προεκλογική Περίοδο, μακράς διαρκείας ή πολύ πιθανό και σε κυβέρνηση τεχνοκρατών.

«Ο Τολμών νικά» έλεγαν οι πρόγονοί μας.

Θα τολμήσει, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να βγάλει την χώρα από τα νύχια της Διαπλοκής και της Διαφθοράς; Ο Κώστας Καραμανλής, πρώην Πρωθυπουργός, μιλούσε για πέντε Νταβατζήδες.

Μάλλον όχι, εάν κρίνουμε από το δημοσίευμα ενός εντύπου των Βρυξελών του EURACTIV, που θεωρεί «τελειωμένο και ανεπαρκή» του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Φαίνεται πως οι Βρυξέλες ετοιμάζουν κυβέρνηση ειδικού Σκοπού, πάντοτε, εν αγνοία μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Γιαννούλα – Η κηδεία στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Γιαννούλα – Η κηδεία στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου η κηδεία της Αλεξάνδρας Γιαννούλα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλού Καλαμπάκας …
 Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα μεγάλα έργα της πόλης

 Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα μεγάλα έργα της πόλης

Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για την πρόοδο των έργων ΕΣΠΑ, ΣΒΑΑ και παρεμβάσεων σε Τρίκαλα – Ποιοι συμμετείχαν …
Χαλί ή χάλι;

Χαλί ή χάλι;

Κριτική πολίτη για την αδιαφορία στη συντήρηση του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων και την πορεία του ΑΟ Τρίκαλα …
Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Τζερεμέ

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Τζερεμέ

Η Ευαγγελία Τζερεμέ κηδεύεται την Τετάρτη 9 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.