Η πορεία του κορωνοιού στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας

Το σχέδιο αντιμετώπισης σε συνεργασία με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο  Σωτήρη Τσιόδρα

Συνολικά 31 θετικοί στον Covid-19  εντοπίζονται στη συνοικία Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας,  τη στιγμή που τα συνολικά κρούσματα σε όλη την υπόλοιπη Θεσσαλία ανέρχονται σε 28.

Η διαδρομή για την ιχνηλάτηση και τον εντοπισμό των 31 κρουσμάτων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας,  από τον ΕΟΔΥ,  τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  το ΓΝΛ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει ως εξής:

– Ανιχνεύεται στο  Νοσοκομείο το κρούσμα 0 (ο πρώτος ασθενής). Είναι Ρομά κάτοικος της Νέας Σμύρνης, στην περιοχή της 110 Π.Μ.

-Από την ιχνηλάτηση των στενών επαφών του, από κλιμάκιο γιατρών και επαγγελματιών υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  ελέγχθηκαν    29 δείγματα. Τα 20 ήταν θετικά.

-Στην ίδια περιοχή, κλιμάκιο γιατρών του ΓΝΛ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Περιφέρειας  Θεσσαλίας  λαμβάνει ακόμη 90 δείγματα. Τα 3 βγαίνουν θετικά.

– Το σύνολο των  23 κρουσμάτων, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Υποδοχής, που οργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά,  στην περιοχή της Νίκαιας. Παραμένουν χωρίς συμπτώματα και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

-Στη συνοικία της  Νέας Σμύρνης Λάρισας, στο   πλαίσιο τόσο των δειγματοληπτικών ελέγχων όσο και των ελέγχων ιχνηλάτησης,   ελέγχθηκαν συνολικά 236 δείγματα. Από τα 236 δείγματα, βρέθηκε 1 θετικό. Η δειγματοληψία έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και από ιδιωτικό εργαστήριο.

-Επιπλέον, διαγνώστηκε  θετικός 1 ακόμη Ρομά, που προσήλθε μόνος του στο ΓΝΛ και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

– Από την ιχνηλάτηση αυτών των τελευταίων 2 κρουσμάτων σε 8 στενές επαφές τους, βρέθηκαν 5 θετικοί.

-Παράλληλα ιχνηλατήθηκαν στον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων άλλες 5 στενές επαφές του Κρούσματος 0. Όλα τα δείγματα ήταν  αρνητικά.

-Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς των 5 θετικών στο Ιατρικό Κέντρο Υποδοχής, στη Νίκαια. Συνολικά στο Κέντρο βρίσκονται και τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση και τα 31 κρούσματα, μεταξύ των οποίων,  ένα βρέφος 6 μηνών και μία έγκυος.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή