Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η «προφητεία» της συμμετοχής του δημάρχου Τρικκαίων στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων

Μπορεί να εμπλέκονται, σημαντικά πολλές φορές, στα βαθιά των κομματικών παρατάξεων, όμως η ιστορία έχει ήδη ξεπεράσει αυτόν τον ρόλο που δεν ταιριάζει στους δημάρχους, ειδικά όταν μιλάμε για κόμματα εξουσίας.

Κάθε καταστροφή αυτό αποδεικνύει. Κάθε καταστροφή που έχουμε βιώσει και στην περιοχή μας μέχρι σήμερα, δείχνει ότι τα γαλόνια της όποιας κομματικής στήριξης, έμμεσης ή άμεσης, εξαντλούνται σε μερικούς ψήφους αλλά δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν έναν τόπο. Σε κάθε έκτακτη ή σημαντική ανάγκη, αυτό που τελικά καθορίζει τη ζωή σε έναν τόπο, είναι η γνώση, η μαχητικότητα, η αίσθηση του δικαίου αλλά και η αλληλεγγύη.

Στην περίπτωση του Ιανού το είδαμε αυτό ξεκάθαρα και ειδικά στον γειτονικό Δήμο Μουζακίου. Δήμοι από κάθε γωνιά της χώρας, έσπευσαν να διαθέσουν ό,τι μέσο μπορούσαν για να συνδράμουν πριν καλά καλά ξεκινήσει η αρωγή από την κεντρική πολιτική προστασία. Αυτό και μόνο δείχνει πολλά.

Κάπως έτσι, διαμορφώθηκε το Δίκτυο Συνεργασίας Βαλκανικών Πόλεων με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Μέσα στις χώρες που συμμετείχαν και η πληγωμένη σήμερα από τον εγκέλαδο Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνεται μια κίνηση στήριξης από πλευράς δήμων της Ελλάδας μέσω της ΚΕΔΕ με αποστολή βασικών ειδών και ο,τι άλλο είναι εφικτό.

Και μπορεί σε κανονικές συνθήκες να λέγαμε ότι το Δίκτυο είναι ένα σημαντικό κίνημα που θα στηρίξει οικονομικές και εμπορικές συνεργασίες, όμως, οι στιγμές που ζούμε, δείχνουν ότι πάντα πρώτος έρχεται ο άνθρωπος και ότι αυτό που λείπει δεν είναι πια η ανταλλαγή τουριστικών λεωφορείων αλλά ο δεσμός της αλληλεγγύης, της κοινής ζωής σε μια γωνιά του κόσμου, τα Βαλκάνια, που όλα μοιάζουν ακόμη να ισορροπούν σε μια κλωστή…

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.
Από Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023
– στον χώρο του Κοινωνικού Εστιατορίου (Κέντρο Κοινότητας, οδός Ομήρου 6, ισόγειο)
– από τις 09:00 έως τις 15:00
– κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή