Τα νέα της πόλης

Η προσχολική αγωγή μελετήθηκε σε σεμινάριο στα Τρίκαλα

27 Nov 2022

Σημαντικά ζητήματα για την προσχολική αγωγή συζητήθηκαν σε παιδαγωγικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα. Επρόκειτο για το 1ο Παιδαγωγικό Σεμινάριο Προσχολικής Αγωγής που υλοποιήθηκε υβριδικά από την Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας (ΣΒΕ) και τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία και την έμφαση που έχει η προσχολική αγωγή για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Τόνισε ιδιαιτέρως τον ρόλο των ειδικών επιστημόνων στις αντίστοιχες δομές (παιδικούς σταθμούς) του Δήμου Τρικκαίων, ως σημαντικό στην τρικαλινή κοινωνία, με βάση και την αύξηση των σχετικών αιτήσεων, αλλά και την αύξηση των δομών αυτών το τελευταίο διάστημα, για να στηριχθεί η τρικαλινή οικογένεια.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η κ. Βασιλική Μπαλαμίτσα, πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης του περιφερειακού τμήματος.

Το συνέδριο παρακολούθησαν παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας, ψυχοπαιδαγωγοί, ψυχολόγοι, επαγγελματίες από τον ευρύτερο τομέα της αγωγής, της εκπαίδευσης και της φροντίδας του μικρού παιδιού

Αναπτύχθηκαν θέματα με ευρύτητα αντικειμένων, όπως σχετικά με την τέχνη, την πιθανότητα κακοποίησης, τη σίτιση, τα ζητήματα με τους γονείς, τη φροντίδα στους χώρου υποδοχής παιδιών, τις νέες τεχνολογίες  κ.α.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.