Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η προσχολική αγωγή μελετήθηκε σε σεμινάριο στα Τρίκαλα

Σημαντικά ζητήματα για την προσχολική αγωγή συζητήθηκαν σε παιδαγωγικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα. Επρόκειτο για το 1ο Παιδαγωγικό Σεμινάριο Προσχολικής Αγωγής που υλοποιήθηκε υβριδικά από την Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας (ΣΒΕ) και τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία και την έμφαση που έχει η προσχολική αγωγή για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Τόνισε ιδιαιτέρως τον ρόλο των ειδικών επιστημόνων στις αντίστοιχες δομές (παιδικούς σταθμούς) του Δήμου Τρικκαίων, ως σημαντικό στην τρικαλινή κοινωνία, με βάση και την αύξηση των σχετικών αιτήσεων, αλλά και την αύξηση των δομών αυτών το τελευταίο διάστημα, για να στηριχθεί η τρικαλινή οικογένεια.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η κ. Βασιλική Μπαλαμίτσα, πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης του περιφερειακού τμήματος.

Το συνέδριο παρακολούθησαν παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας, ψυχοπαιδαγωγοί, ψυχολόγοι, επαγγελματίες από τον ευρύτερο τομέα της αγωγής, της εκπαίδευσης και της φροντίδας του μικρού παιδιού

Αναπτύχθηκαν θέματα με ευρύτητα αντικειμένων, όπως σχετικά με την τέχνη, την πιθανότητα κακοποίησης, τη σίτιση, τα ζητήματα με τους γονείς, τη φροντίδα στους χώρου υποδοχής παιδιών, τις νέες τεχνολογίες  κ.α.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή