Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ψήφος του «δύο σε ένα»…

«Mαζί στον κόσμο» και «χώρια στη Βουλή»

Τελικά, η πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Τρίκαλα, Τόπος να Ζούμε» για την κλιματική κρίση στην πόλη μας, από αλλού ξεκίνησε και αλλού έφτασε αφού οι συμμετέχοντες από κομματικές παρατάξεις φαίνεται να προτάχθηκαν περισσότερο από το ίδιο το θέμα.

Λογικό; Όχι. Ειδικά για την πνιγμένη Θεσσαλία. Αλλά Ευρωεκλογές έρχονται, κομματικές διεργασίες γίνονται, θέσεις παίζονται «κορώνα γράμματα»…οπότε ο καθένας δίνει το νόημα που τον βολεύει.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε να ακούμε πάλι για Κεντροαριστερά, την εκδοχή με λίγα λόγια της ψήφου «δύο σε ένα». Πολιτική πατέντα μιας και το «μαζί στον κόσμο» και «χώρια στη Βουλή» δεν το λες και σοβαρή πολιτική πρόταση ακόμη κι αν ελπίζεις ότι ο θόρυβος της πτώσης της ΝΔ σε ποσοστιαίες μονάδες θα κάνει περισσότερο κρότο από τα ποσοστά που αναλογούν στο σημερινό δεύτερο και τρίτο κόμμα αντίστοιχα.

Όλα αυτά λίγο πριν τις Ευρωεκλογές φέρνουν σε σύγχυση και τους ψηφοφόρους αφού στο τέλος δεν έχουν σαφή αφήγημα, κομματική δέσμευση και παραταξιακή σταθερότητα. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης βέβαια πάνε για την κομματική σημαία αλλά καθώς φαίνεται, στελέχη και μέλη «ερωτοτροπούν» με μια ακαθόριστη ιδέα της κεντροαριστεράς που μέχρι σήμερα όμως δεν έδωσε απαντήσεις.

Μπορεί από την άλλη κάποιοι κάτι να «βλέπουν» στο μέλλον που μάλλον έρχεται δυσοίωνο και να ετοιμάζουν μια βολική «μεσοκατάσταση».

Μην γελιόμαστε πάντως, για πολλούς το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ένα τσιγάρο δρόμος, η επιστροφή όμως είναι ένας δρόμος ακόμη αχαρτογράφητος…

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή