Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Πύλη τίμησε την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ»

Με τον δικό του τρόπο τίμησε ο Δήμος Πύλης την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ».

Φωταγώγησε την Τοξωτή Γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα στο πορτοκαλί χρώμα.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας – Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Χαρά Καλιώρα με την ιδιότητα και της Ιατρού στέλνει το μήνυμα της ευαισθησίας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

«…Κάθε χρόνο η  τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Φέτος γιορτάστηκε στις 30 Μαΐου και το Κεντρικό μήνυμα της ήταν το «#ms connections» – «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ».

Βασικό μήνυμα: «Η διάγνωση της ΣΚΠ δεν σημαίνει το «τέλος» για όλα τα όνειρα της ζωής».

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν είναι μεταδοτική ασθένεια, δεν είναι κληρονομική πάθηση, δεν είναι ψυχική διαταραχή, δεν είναι θανατηφόρος.

Σημαντικός ο ρόλος της άσκησης και στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμμαχος παντοτινός ο υγιεινός τρόπος ζωής.

Η «σύνδεση» για το 2022 ακολουθήθηκε από τη δέσμευση για συνεργασία του Δήμου Πύλης και της ΕΕΣΚΠ μέσω της Αντιδημάρχου και του Αντιπροέδρου κ. Μιχαλάκη Κωνσταντίνου, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων στον Δήμο. Οι δράσεις θα αφορούν σε τομείς, όπως εκπαίδευση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνικές εκδηλώσεις, επιστημονικές ημερίδες κ.λ.π….».

Παρών και ο κ. Μιχαλάκης Κώστας- Αντιπρόεδρος της εθνικής Εταιρίας Σκλήρυνσης Κατά πλάκας Ελλάδος, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Η ζωή δε σταματά με μια διάγνωση ΣΚΠ». Και τόνισε ότι είναι σημαντική η ξεκάθαρη και ουσιαστική πληροφόρηση για την πάθηση, τις υπάρχουσες θεραπείες, τις δυνατότητες αποκατάστασης που δικαιούνται να έχουν οι πάσχοντες, καθώς και τα δικαιώματά τους, ώστε να αισθάνονται ισότιμοι και πιο ασφαλείς στον διαρκή αγώνα τους, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι φροντιστές τους».

Τελικό συμπέρασμα:

«Η Σκλήρυνση κατά πλάκας ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ, είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή