Η ΣΕΔΑΠ παράδειγμα εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας

Οι πρόσφατες περιβαλλοντικές καταστροφές με θύματα δεκάδες συμπολίτες μας, μεταξύ όλων των δεινών που προκάλεσαν, συνετέλεσαν στο να ευαισθητοποιηθεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και να γίνει ενεργό. Έτσι ιδρύθηκε η νεοσύστατη ομάδα πολιτικής προστασίας ΣΕΔΑΠ. Πρόκειται για το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας, η οποία μέσα σε διάστημα έξι μηνών μετράει περίπου 100 μέλη κι έχει λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική. Τα περισσότερα από τα μέλη της ΣΕΔΑΠ είναι άνθρωποι που ζουν στο δάσος, άλλοι πάλι που απλά αγαπούν το δάσος και όλοι μαζί φροντίζουν να είναι σώο και καθαρό το περιβάλλον.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση της ΣΕΔΑΠ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση μέλη και άλλων εθελοντικών ομάδων, όπως του Κρυονερίου και των φίλων του δάσους. Το παρόν έδωσε και ο αντιδήμαρχος Αφιδνών του δήμου Ωρωπού κ. Γιάννης Δήμας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και τέθηκε στο πλευρό του νέου προεδρείου της ΣΕΔΑΠ για ό,τι χρειαστούν. Επίσης παρευρέθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Καπέτσης.

Πρόεδρος αυτού του συλλόγου είναι η δραστήρια κ. Άννα Παρασκευαΐδου, μια γυναίκα δυναμική και οργανωτική, η οποία έδειξε και στην προηγούμενη θητεία της το πόσο ικανή είναι, γι’ αυτό και εκλέχθηκε για μια κόμη θητεία ως νέα πρόεδρος.

Ιθύνων νους αυτού του συλλόγου είναι ο δημοσιογράφος Στέφανος Σιμωτάς, ο οποίος εργάζεται καθημερινά για την ανάπτυξη και συμμετοχή της ΣΕΔΑΠ σε όλες τις μεγάλες ασκήσεις που γίνονται στη χώρα, ώστε τα μέλη του συλλόγου να εκπαιδεύονται σε όλα τα πιθανά σενάρια από φυσικές καταστροφές και πώς να τις αντιμετωπίσουν σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Της γενικής συνέλευσης προέδρευσε ο δημοσιογράφος και μέλος της ΣΕΔΑΠ, Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Το επόμενο διάστημα η ΣΕΔΑΠ διοργανώνει στη Δροσοπηγή αγώνα δρόμου και τη γιορτή τσίπουρου και καλεί τον κόσμο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις τους για να γνωρίσει το δάσος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα, εκτός από τους νόστιμους μεζέδες και το άφθονο τσίπουρο που θα προσφέρεται, να απολαύσουν και ζωντανή μουσική από συγκρότημα που θα παίξει εκείνη την ημέρα, μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή