Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε 

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν  

Τα στραβά και τ’ ανάποδα των επετειακών εκδηλώσεων ξεκίνησαν από το δείπνο στο Προεδρικό. Η απουσία του Αρχιεπισκόπου από το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν ήταν τυχαία. 

Η στάση του αυτή εμπεριείχε την ενόχλησή του για την παντελή έλλειψη αναφορών, στο ρόλο που διαδραμάτισε η εκκλησία της Ελλάδος κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα.

Φρόντισε η κυρία Σακελλαροπούλου στο λόγο της, να αγνοήσει επιδεικτικά την εκκλησία, όπως εξ’ άλλου έκαναν ο πρωθυπουργός και η κυρία Αγγελοπούλου, γεγονός που ενόχλησε το σύνολο της ιεραρχίας, γι’ αυτό και αρνήθηκε να παραστεί ο επικεφαλής της Ελλαδικής εκκλησίας στη δεξίωση.

Το δεύτερο ατόπημα της προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν να παραστεί στην παρέλαση μαζί με το σύντροφό της, γεγονός που θεωρείται απαράδεκτο και πρωτοφανές.

Όπως δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων και ο στρατηγός ε.α Λάμπρος Τζούμης, «η απόδοση της τιμής από τα παρελαύνοντα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία άρχει και διοικεί αυτών, δεν μοιράζεται ούτε παραχωρείται.

Πλέον αυτού η στάση του τιμώμενου προσώπου κατά τη διάρκεια της παρέλασης, είναι ανάλογη της ιερότητας και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για να βρίσκεται στην εξέδρα και να απολαμβάνει των σχετικών προνομίων».

Προφανώς η κυρία Σακελλαροπούλου, παρεξήγησε το ρόλο της. 

Νόμισε πως παρευρέθηκε σε εκδήλωση δικαστών και θεώρησε λογικό να συνοδεύεται από το σύντροφό της.

Δεν κατάλαβε το ρόλο που διαδραματίζει και τι ακριβώς εκπροσωπεί. Εκτός αν έβαλε σκοπό να σπάσει τα πρωτόκολλα και να δημιουργήσει νέα ήθη και νέα έθιμα στη χώρα.  

Εν τω μεταξύ η άλλη κυρία των μεγάλων διοργανώσεων, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, φάνηκε πως ήταν κατώτερη των προσδοκιών της κυβέρνησης που της ανέθεσε το σημαντικό ρόλο της προέδρου της επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Βασική της υποχρέωση ήταν όχι το πώς θα εμφανιστεί η ίδια και ο σύζυγός της σ’ αυτές τις εκδηλώσεις. 

Αλλά να καταφέρει να παρευρεθούν ισχυρές προσωπικότητες στην μεγάλη Εθνική μας παρέλαση, οι οποίες θα έστελναν το μήνυμα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και κυρίως προς την Τουρκία, για τη δυναμική της χώρας μας και τη συμπαράσταση που θα συμβόλιζε η παρουσία αυτών των προσωπικοτήτων.

Αντ’ αυτού κατάφερε μια τρύπα στο νερό η κυρία Αγγελοπούλου. 

Θα μου πείτε δεν ήταν σημαντική προσωπικότητα ο Πρίγκηπας Κάρολος και ο Ρώσος πρωθυπουργός;

Όχι αυτού του μεγέθους που αναμέναμε. Και οι δυο έχουν στην ουσία διακοσμητικό ρόλο και το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε κυρίως στην Τουρκία και σ’ εκείνους που τη στηρίζουν, δεν μπορούμε να το στείλουμε με ανθρώπους που διαδραματίζουν διακοσμητικό ρόλο και μόνο.

Είναι εντελώς διαφορετικό να παρίσταται ο αρχηγός του κράτους του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και άλλο ο Κάρολος και η Καμίλα, που δεν λαμβάνουν καμία απόφαση για τη χώρα τους, αλλά είναι μόνο για χορούς και πανηγύρια.

Άλλο πράγμα να παρευρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν κι άλλο πράγμα ο άβουλος και χωρίς εξουσίες πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Μιχαήλ Μισούστιν.  

Τέλος, είναι άλλο πράγμα να υποδέχεσαι στη χώρα σου τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και άλλο την υπουργό άμυνας κ. Φλοράνς Παρί.

Όσο για τους λόγους που επικαλέστηκαν οι ξένοι ηγέτες, για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους στο να παρευρεθούν στη χώρα μας, ήταν εντελώς παιδιάστικοι.

Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς, ήταν ότι δεν θέλησαν με την παρουσία τους να αναβαθμίσουν τις επετειακές μας εκδηλώσεις, ώστε να μην προκαλέσουν τους Τούρκους γείτονές μας.  

Σ’ αυτό φέρει ακεραία την ευθύνη η κυρία Αγγελοπούλου, που δεν κατάφερε ως όφειλε να τους μεταπείσει. Αλλιώς για ποιο λόγο της αναθέσαμε τη διοργάνωση. Για να στήσει χορούς και πανηγύρια και για να μας κάνει μόστρα τα συνολάκια της; Δεν είχαμε καμία τέτοια κάψα.

Ποντάραμε στις υψηλές της γνωριμίες και στην επιρροή, τόσο τη δική της, όσο και του συζύγου της. Δεν της είπαμε ότι ψάχνουμε καρέ για να παίξουμε μπιρίμπα.

Με λίγα λόγια, η στρατιωτική παρέλαση των ενόπλων μας δυνάμεων, μπορεί να ήταν εξαιρετική και να μας έκανε να νιώσουμε εθνική υπερηφάνεια.

Η κυρία Αγγελοπούλου όμως, απέτυχε παταγωδώς σε αυτό που ανέλαβε να κάνει.  

Τελικά, τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και η κυρία Αγγελοπούλου, αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και γι’ αυτό ευθύνεται ο άνθρωπος που επέλεξε και τις δυο κυρίες.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή